Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kandidatprogrammet i språk

  • Antal högskolepoäng 180 hp

Språkstudier öppnar dörrar! Goda språkkunskaper är en kompetens som är efterfrågad i många verksamheter och som dessutom är berikande för dig som person. Genom att läsa Kandidatprogrammet i språk får du goda färdigheter i det språkämne du väljer som huvudområde, och dessutom användbar kunskap och förståelse om språk, kultur och kommunikation. Du lär dig att analysera språkliga och kulturella fenomen, och tränar din skriftliga och muntliga kommunikativa förmåga.

Under utbildningen

Den första terminen är gemensam oavsett vilket/vilka språk du vill läsa, och innehåller kurser om språken i världen, språklig struktur, språkinlärning och språklig kommunikation. Terminen ger en god grund för de vidare studierna.

Under termin 2–6 varvar du kurser i ditt valda huvudområde med valbara kurser, som ger möjlighet att profilera din utbildning. Ett examensarbete på 15 hp i huvudområdet ingår. Under programmets gång får du träna dina färdigheter i populärt och vetenskapligt skrivande och presentation. Det innebär till exempel övning i skriftlig och muntlig presentationsteknik och i att använda modern informations- och kommunikationsteknik.

Det finns goda möjligheter att läsa delar av utbildningen utomlands. Kandidatprogrammet i språk leder till en filosofie kandidatexamen i det valda huvudområdet.

Programöversikt

År 1
Språklig kommunikation. Språket, individen och samhället. Språklig struktur. Världens språk. En termins studier i det valda huvudområdet eller en valfri kurs.

År 2–3
Fortsatta studier inom huvudområdet varvat med valfria kurser. Examensarbete.

Efter utbildningen

Studenter som läst språkämnen återfinns inom näringsliv, kultur, förvaltning och undervisning.

Examen

Kandidatprogrammet i språk leder till en filosofie kandidatexamen i det valda huvudområdet.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för programmet är:
Florence Sisask