Hoppa direkt till innehållet
printicon

Kandidatprogrammet i språk

  • Antal högskolepoäng 180 hp
  • Studietid 3 år (heltid)
  • Starttid Hösttermin 2018

Språkstudier öppnar dörrar! Goda språkkunskaper är en kompetens som är efterfrågad i många verksamheter och som dessutom är berikande för dig som person. Genom att läsa Kandidatprogrammet i språk får du goda färdigheter i det språkämne du väljer som huvudområde, och dessutom användbar kunskap och förståelse om språk, kultur och kommunikation. Du lär dig att analysera språkliga och kulturella fenomen, och tränar din skriftliga och muntliga kommunikativa förmåga.

Under utbildningen

Den första terminen är gemensam oavsett vilket/vilka språk du vill läsa, och innehåller kurser om språken i världen, språklig struktur, språkinlärning och språklig kommunikation. Terminen ger en god grund för de vidare studierna.

Under termin 2–6 varvar du kurser i ditt valda huvudområde med valbara kurser, som ger möjlighet att profilera din utbildning. Ett examensarbete på 15 hp i huvudområdet ingår. Under programmets gång får du träna dina färdigheter i populärt och vetenskapligt skrivande och presentation. Det innebär till exempel övning i skriftlig och muntlig presentationsteknik och i att använda modern informations- och kommunikationsteknik.

Det finns goda möjligheter att läsa delar av utbildningen utomlands. Kandidatprogrammet i språk leder till en filosofie kandidatexamen i det valda huvudområdet.

Programöversikt

År 1
Språklig kommunikation. Språket, individen och samhället. Språklig struktur. Världens språk. En termins studier i det valda huvudområdet eller en valfri kurs.

År 2–3
Fortsatta studier inom huvudområdet varvat med valfria kurser. Examensarbete.

Efter utbildningen

Studenter som läst språkämnen återfinns inom näringsliv, kultur, förvaltning och undervisning.

Examen

Kandidatprogrammet i språk leder till en filosofie kandidatexamen i det valda huvudområdet.

Anmälan och behörighet

Kandidatprogrammet i språk, 180 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2018 Visa tillfällen för efterkommande termin

Startar

Hösttermin 2018

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Antal platser

15 st

Studieform

Normal

Studietakt

100%

Behörighet

Engelska B/Engelska 6 samt Steg 3/ Moderna språk – aktuellt språk 3 i minst ett av språken finska, franska, lule-, nord- eller sydsamiska, ryska, spanska eller tyska (områdesbehörighet 2/A2) eller motsvarande.

Urval

Betyg-Högskoleprov 60/40 procent

Anmälningskod

UMU-01132

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 16 april 2018. Du kan inte längre anmäla dig.

Studieavgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för dig som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer på antagning.se

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktperson för programmet är:
Florence Sisask