"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Masterprogrammet i litteraturvetenskap

  • Antal högskolepoäng 120 hp
  • Studietid 2 år (heltid)
  • Nivå Avancerad nivå
  • Starttid Hösttermin 2024

Under utbildningen

Masterprogrammet i litteraturvetenskap är en tvåårig utbildning som syftar till att ge den studerande såväl förberedande kunskaper för fortsatta akademiska studier på forskarnivå som breddad kompetens inför ett kommande arbetsliv. Under utbildningen får studenterna både en orientering i ämnets historia och kännedom om ämnets nuvarande forskningsläge. Särskild uppmärksamhet ägnas teori- och metodfrågor liksom frågor som rör litteraturens, kritikens och litteraturvetenskapens relevans i historisk och samtida belysning.

 

Programöversikt

Efter utbildningen

Examen

Efter genomgånget utbildningsprogram kan studenten efter ansökan erhålla en filosofie masterexamen i enlighet med lokal examensbeskrivning fastställd av rektor. Filosofie masterexamen översätts på engelska till Degree of Master of Arts (120 credits). Examen utfärdas i huvudområdet litteraturvetenskap (Comparative Literature).

Det är möjligt att ta ut en filosofie magisterexamen efter ett år. Filosofie magisterexamen översätts på engelska till Degree of Master of Arts (60 credits). Examen utfärdas i huvudområdet litteraturvetenskap (Comparative Literature).

Anmälan och behörighet

Masterprogrammet i litteraturvetenskap, 120 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2024 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

Hösttermin 2024

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Antal platser

5 st

Studieform

Normal

Studietakt

100%

Behörighet

Examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng eller motsvarande utländsk examen. Särskilda förkunskapskrav är: 90 hp i ämnet litteraturvetenskap inklusive ett examensarbete för kandidatexamen. Svenska och engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (30-285 hp)

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 46 500 kr. Total studieavgift: 186 000 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-P8042

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 april 2024. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Byta till Umeå - senare del av program

Du som har läst kurser som motsvarar minst första terminen på ett program kan söka till senare del av program. Om det finns plats på den termin du är behörig till behöver du inte läsa tidigare terminer på programmet. Även du som redan är student vid Umeå universitet, men vill gå ett annat motsvarande program, kan söka.

Sök senare del av det här programmet

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktpersoner för programmet är:
Maria Jönsson, Studieadministratör