Hoppa direkt till innehållet
printicon

Byta till Umeå - senare del av program

Du som har läst minst ett år på ett program på annan högskola och vill fortsätta läsa i Umeå kan söka till senare del av program, och behöver då inte läsa första året av utbildningen.

Byta till Umeå

På de program där det finns lediga studieplatser kan du ansöka till senare del av program. Det innebär att du inte söker till årskurs ett, utan till en senare årskurs. Även du som redan är student vid Umeå universitet men vill gå ett annat motsvarande program, kan söka. Om det finns lediga platser görs en bedömning av de resultat du uppnått under dina tidigare studier.

För att du ska kunna bli antagen till senare del av program måste

  • det finnas en ledig plats.
  • du ha grundläggande och särskild behörighet till programmet.
  • du ha varit antagen till en motsvarande utbildning och klarat av minst 30 högskolepoäng på tidigare program/kurser som ingår i det program du söker.
  • din ansökan vara komplett.
  • någon av kurserna du saknar startar den termin du söker för.

Program

Här hittar du de program på Umeå universitet där du ansöka till senare del av program.

 

Anmäl dig så här

Senare del av program ansöker du till som vanligt på Antagning.se, men via specifika anmälningskoder. Du ska alltså inte använda den vanliga anmälningskoden till programmet eftersom det gäller ansökan till år 1.

Om du vill veta mer om vad programmen innehåller och hur du kan tillgodoräkna dig tidigare kurser hör du av dig till oss!

Så här fördelas platserna

För att du ska kunna bli antagen måste du ha rätt behörigheter och skickat in alla de dokument vi behöver för att kunna handlägga din anmälan.

Du kan bara bli antagen till senare del av program om det finns lediga platser. Om det är många som söker och det inte finns plats för alla kommer de som söker att rangordnas efter hur många högskolepoäng de har klarat.

Välkomstbrev – när du blivit antagen

Du som har läst på annan högskola och blivit antagen till senare del av ett program vid Umeå universitet får ditt välkomstbrev från din institution. I välkomstbrevet får du veta vad du måste göra innan kursstart, hur och när. Brevet kan publiceras på någon av programsidorna i listan här ovanför, skickas till dig via mejl eller komma som ett brev på posten.

Om du inte fått ditt välkomstbrev eller inte hittar de svar du behöver – hör bara av dig till oss via kontaktformuläret så hjälper vi gärna till. Vi ses!

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)