Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 7 april 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Studentkårer och studentföreningar

Engagera dig i någon av våra studentorganisationer och vi vågar lova ett ännu roligare studentliv. Här finns massor att välja på – och många nya potentiella kompisar. Från teateraporna i Umespexarna till våra politiska broilers i Utrikespolitiska föreningen.

Film: Därför valde jag Umeå
Därför valde jag Umeå

Grejen med kåren

Det är inte längre obligatoriskt att vara medlem i en studentkår, men det finns fortfarande många anledningar att vara med. Kåren arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation. De hjälper till att knyta ihop studietiden med näringslivet för din framtida karriär. Om du till exempel upplever problem med din utbildning kan du få hjälp. Men det är inte bara dina rättigheter kårerna ska bevaka. Som medlem är du med och formar organisationen. Ska kåren driva pubar, caféer, gym? Ordna bio, konserter eller föreläsningar? Ta chansen att vara med och bestämma.

Hos oss finns tre studentkårer – Umeå studentkår, Umeå naturvetar- och teknologkår och Umeå medicinska studentkår.

Studentföreningar

Inom Umeå universitet finns även mängder av föreningar med olika specialintressen för dig som studerar. Här finner du politiska studentförbund, nationer och intresseföreningar med olika specialintressen.

Kontaktformulär

Ditt meddelande skickas till vår personal på Infocenter, som sedan vidarebefordrar meddelandet till den som det berör.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)