Logga in på studentwebben
Redigera innehåll på umu.se
Bild: Kommunikationsenheten
Vid institutionen för Kost- och måltidsvetenskap bedriver vi utbildning och forskning inom olika aspekter av mat och måltider.
Läs mer om våra program, kurser och andra utbildningar.
Forskning bedrivs inom flera områden.
Intresserad av att börja forska?
Om institutionen
Restauranger öppna för allmänheten
Kostinformation för studenter
Universitetet vill servera hållbar mat vid akademiska högtider. "En balans mellan hållbarhet och kvalitet".
Under Hilde Weisers mittseminarium presenterades hennes pågående doktorsavhandling om hållbart ätande.
I dag är hon kökschef på restaurang Aira, där hon och hennes team strävar mot den tredje Michelin-stjärnan.
I sin roll som Arctic Six Chair ska professor Armando Perez-Cueto utforska hållbar kostomställning i Arktis.
Jessie Sommarström är en av årets hedersdoktorer vid den samhällsvetenskapliga fakulteten.
Michal Salamonik jobbar som postdoktor vid institutionen.
Seminarium. Välkomna att ta del av besöksnäringens framtid när lag från hela Sverige tävlar i grenarna hotell, servering och kök under två fartfyllda dagar!
Seminarium. Välkommen till frukost – ett seminarium, där samtal kring mat, måltider och möjligheter till samarbeten står i centrum.
september