"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Nyheter

Nyheter

Kosten extra viktig för unga elitidrottare
Publicerad: 2024-04-08

Doktorand Ida Davidsson studerar elitidrottande gymnasieelevers komplexa matvardag.

Fem frågor till doktoranden Susanna
Publicerad: 2024-02-21

Susanna är legitimerad dietist och doktorand vid Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

EU ger 9,4 miljoner euro till Umeå universitets forskning
Publicerad: 2024-01-16

Tretton forskningsprojekt om allt från alger till digitala meriter kan se fram emot finansiering från EU.

”Sense, play & reflect!” – ett besök vid italienskt universitet
Publicerad: 2024-01-03

Doktoranden Hilde Weiser åkte till Italien för att presentera sitt doktorandprojekt och hålla i en workshop.

Fokus på hållbara matval i doktorandkurs om sensoriska metoder
Publicerad: 2023-10-19

Finansiering från Arktiskt Centrum – Läs om Hilde Weiser och hennes deltagande på doktorandkurs i Köpenhamn.

En vetenskapsdag om hållbara livsmedelssystem i Arktis
Publicerad: 2023-08-07

Finansiering från Arktiskt centrum och UTRI – Läs om vetenskapsdagen "Hållbara livsmedelssystem i Arktis".

Digitala vårdmöten med dietister ökar tillgängligheten
Publicerad: 2023-04-05

Undersöker hur dietisters arbete har förändrats med hjälp av digitala verktyg.

Vill du hjälpa forskare att göra bättre studier om matvanor?
Publicerad: 2023-02-14

Delta i denna studie och hjälp forskare att göra bättre studier om matvanor.

Nya medel till forskarskolor och behandlingsforskning
Publicerad: 2022-12-05

Umeå universitet är huvud- och medsökande till projekt som totalt beviljats mer än 87 miljoner kr.

Nytt forskningsprojekt ska fördjupa kunskapen om fermenterad mat
Publicerad: 2022-09-01

Man vet idag ganska lite om hur fermentering påverkar människors hälsa.

Punkigt eller naturnära hos vårens pop up-restauranger
Publicerad: 2022-02-15

Gastronomistudenter öppnar två pop up-restauranger den 23 februari: Restaurang Värna och Bistro Balec.

Från Umeå universitet om arktisk mat på UR
Publicerad: 2022-02-15

Ur Play har flera avsnitt med medverkande från Umeå universitets i programserien Samisk och arktisk gastronomi

Fem frågor till Jonas Burén, docent i experimentell medicin
Publicerad: 2022-01-26

Jonas Burén forskar om hur LCHF-kost påverkar riskfaktorer för metabol sjuklighet och fysisk prestation.

Kostvetarprogrammets lunchrestaurang öppnar i december
Publicerad: 2021-12-01

Restaurang Bamba och håller öppet under perioden 7-17 december.

Fem snabba frågor till Ethel Kautto
Publicerad: 2021-09-13

Ethel Kautto är legitimerad dietist och arbetar som lektor vid institutionen för kost- och måltidsvetenskap.

Senast uppdaterad: 2023-03-20