Till umu.se
tom bild Anmäl dig här

Tandteknikerprogrammet, 180 hp

Om programmet

Är du intresserad av att formge och färgsätta? Designa vackra tandersättningar i guld och porslin? Då kan tandteknikerutbildningen vara något för dig.

Kreativitet och känsla för form och färg är viktiga egenskaper för en tandtekniker.
Tandtekniker står ofta inför utmaningen att försöka formge och färgsätta konstgjorda tänder så att de snyggt och omärkligt smälter in bland patientens övriga tänder, som kanske skadats eller missfärgats under årens lopp.
Du kan också specialisera dig på att göra tandbryggor som sätts fast med titanskruvar i käkbenet (implantat) eller på att designa och skapa proteser som ersätter förlorade ögon, näsor, öron, händer m.m.

Programtyp: Nybörjarprogram Anmälan och behörighet Utbildningsplan

Läs mer om anmälan och behörighet


2016-03-04

Emma BjuhrEmma Bjuhr gick tandteknikerutbildningen i Umeå och gjorde sin praktik i Norge där hon rekommenderades att söka en specialutbildning i USA för tandtekniker med inriktning mot porslin. Emma sökte och kom in direkt efter utbildningen vid Umeå via arbetsprov. På utbildningen vid UCLA i Kalifornien antar man nio studenter per år och de sökande kommer från hela världen. Nu är Emma klar och har startat laboratoriet Smiles of NY på 5:e avenyn i New York....

Läs artikel om Emma

Kontaktinformation

Kansliet för medicin

Institutionen för odontologi
Tandteknikerprogrammet/Lanstingshuset
901 85 UMEÅ

Webbsida

Kontaktperson:
Dirk Prüss

Tel: 090-785 46 60

Fax: 090-770580

Kontaktformulär