"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Bild: Mattias Pettersson

Studentlokaler Norrlands universitetssjukhus

För studenter vid Medicinska fakultetens program finns studie- och lunchrum, kliniskt träningscentrum samt Medicinska biblioteket inom Norrlands universitetssjukhus.

Medicinska biblioteket

Här finns böcker, tidskrifter och andra resurser främst inom ämnesområdena medicin, odontologi, omvårdnad, fysioterapi och arbetsterapi. Biblioteket vänder sig i första hand till studenter och personal vid Medicinska fakulteten och Region Västerbotten.

Medicinska biblioteket som finns på 3 våningsplan har gott om platser för studier.

Hitta till Medicinska biblioteket

Atrium Betula

Det här är en större öppen yta med storbildskärmar och ståbord. Intill finns den större hörsalen Betula.

Cella Betula

Rummet som ligger i anslutning till Atrium Betula på bottenplan, är ett mindre rum för möten och studier. Det bokas via lokalbokningssystemet TimeEdit.

Clinicum Betula

Vid Clinicum Betula får du som student lärarledd undervisning i praktiska färdigheter som ingår i din utbildning.

Rummen är utrustade med modern, avancerad teknik och autentiska miljöer för träning i praktiska färdigheter. Det finns exempelvis akutrum för träning med patientsimulatorer, en sal med förlossningsmiljö och en sal med prehospital miljö med ambulans.

Mer om Clinicum Betula som finns i byggnad 5A på våning 2 och 3.
Hitta hit

Caverna Betula

Nära kliniskt träningscentrum och Medicinska biblioteket finns en studentyta i generösa öppna rum med varierad möblering – på vardera sida finns en soffdel, en del med bord och stolar samt en pentrydel med många mikrovågsugnar. Här finns plats för studier, vila och måltider.

Caverna Betula finns på våning 5, i byggnad 5A.

Hitta till Caverna Betula

9:an

9:an är en något mindre studentyta med sittplatser och mikrovågsugnar. Den finns ovanför sjukhusets centralhall, i närheten av bland annat tandläkarhögskolan.

9:an finns på nionde våningen i byggnad 3A.

Senast uppdaterad: 2024-06-03