Food and environment, 7.5 credits
Required Knowledge
General entry requirementsLiterature
Valid from: 2013 week 34
Mat & klimat
Björklund Johanna, Holmgren Pär, Johansson Susanne
Stockholm :
Medström :
2008 :
216 s. :
ISBN: 978-91-7329-018-0 (inb.)
Mandatory
Search the University Library catalogue
Varför skiljer sig intention från handling vid val av livsmedel?
Frostling-Henningsson Maria, Hedblom Martin, Thuresson Ludvig
Forskningsrapport 2010:2 Stockholms universitet, Handelns utvecklingsråd :
2010 :
HANDELNS UTVECKLINGSRÅDS RAPPORTSERIE:
Mandatory
Klimatavtryck från hushållens matavfall
Konsumentföreningen Stockholm :
2008 :
Pdf-fil finns att ladda ner på www.konsumentforeningenstockholm.se
Mandatory
Släng inte maten, en liten guide för plånboken och miljön
Konsumentföreningen Stockholm :
2009 :
Pdf-fil att ladda ner
Mandatory
Lagerberg Fogelberg Charlotte
På väg mot miljöanpassade kostråd
: vetenskapligt underlag inför miljökonsekvensanalysen av Livsmedelsverkets kostråd [Elektronisk resurs]
Uppsala :
Livsmedelsverket :
2008 :
213 s. :
Mandatory
Jorden vi äter
Meyer von Bremen Ann-Helen, Rundgren Gunnar
Stockholm :
Naturskyddsföreningen :
[2012] :
175 s. :
ISBN: 9789155800871
Search the University Library catalogue
Nilsson Bruno
Mat för livet - om framtidens livsmedel
Stockholm :
KSLA :
2005 :
94 s. :
http://www.formas.se/docs/Bokhandel/PDF/Slutrapport%20tryckkorr.pdf
ISBN: 91-85205-07-9
Search the University Library catalogue
Deutsch Lisa
Global trade, food production and ecosystem support
: making the interactions visible
Stockholm :
Institutionen för systemekologi, Univ. :
2004 :
28 s. :
ISBN: 91-7265-923-8
Search the University Library catalogue
Konsumenterna och makten
: att använda och bevara resurser
Ellegård Kajsa, Sturesson Lennart
Stockholm :
Carlsson :
[2003] :
242 s. :
ISBN: 91-7203-512-9
Search the University Library catalogue