"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Frida pluggade engelska innan hon blev sjuksköterska

Frida Hansson är legitimerad sjuksköterska och arbetar vid en vårdavdelning på Norrlands universitetssjukhus. Innan hon påbörjade studierna på sjuksköterskeprogrammet läste hon engelska som hon har nytta av idag när hon möter patienter som inte kan svenska.

– Mellan gymnasiet och universitetet reste jag utomlands en längre period. När jag kom tillbaka till Sverige var jag intresserad av att börja studera vid universitetet, men hade inte fullt ut bestämt mig för yrkesinriktning eller vilket program jag ville studera. Jag började därför studera Allmän Engelska A då det är ett språk jag finner intressant och som jag vet att jag skulle ha nytta för i framtiden.   

Vad har dina språkkunskaper inneburit för dina studier på sjuksköterskeprogrammet?

– Mina kunskaper i engelska förbättrades efter att ha läst det på universitetet och det har varit till god hjälp under mina vidare studier. Det var värdefullt att ha en god förståelse av engelska under mina studier, framförallt under min C-uppsats på sjuksköterskeprogrammet där jag läste en stor mängd artiklar på engelska. 

På vilket sätt har dina språkkunskaper bidragit i ditt yrke?

– Jag arbetar dagligen med människor med olika bakgrund och ibland träffar jag individer som inte pratar svenska men som kan tala och förstå engelska. Dessa gånger är det bra att kunna behärska god engelska för att ge patienten största möjliga chans till att kommunicera. 

Hur upplevde du språkstudierna?

– Roliga, intressanta, utmanande och varierande!

Var det något inslag i kurserna du uppskattade extra mycket?

– Jag uppskattade att lärarna upplevdes engagerade, därmed blev föreläsningarna både mer spännande och väckte intresse hos oss studenter. Det var även god variation på det som lärdes ut. 

Hur har språkstudierna bidragit till din personliga utveckling?

– Jag hade förhållandevis god kunskap i engelska redan innan jag började studera det på universitetet så gällande personlig utveckling skulle jag framförallt säga att det utvecklade mina språkkunskaper beträffande fonetik och grammatik, vilket jag verkligen uppskattat. 

Skulle du rekommendera någon annan att läsa språk?

– Jag skulle rekommendera att man läser engelska på universitet om man är intresserad av språket, men även om man känner sig nervös eller orolig att det program man önskar läsa har mycket undervisningsmaterial på engelska.

Senast uppdaterad: 2023-04-12