Navigerat till

Hållbar Livsmedelssäkerhet 2 7,5 hp

Om kursen

Kursen behandlar livsmedelsförsörjning utifrån ett hållbarhets- och säkerhetsperspektiv. Kursen beskriver vidare myndigheters roll i den offentliga tillsynen av dricksvatten samt tillämpa relevant lagstiftning. Vidare studeras hälsofaror förknippade med dricksvatten och dricksvattenproduktion från råvara till brukare samt metoder för en säker dricksvattenförsörjning. 

Kursen är indelad i tre moduler:
Modul 1: Hållbar livsmedelsförsörjning, 2 hp. Modulen behandlar växt- och djurproduktion utifrån en global hållbar näringsförsörjning och vilka konsekvenser detta kan få för konsumtion och säkerhet av livsmedel. Tillämpning sker genom att analysera vetenskapliga artiklar vid ett seminarium och rapportskrivning.

Modul 2: Livsmedelslaborationer, 2 hp. Modulen inkluderar kemiska och mikrobiologiska analyser av livsmedel, som presenteras och diskuteras muntligt.

Modul 3. Dricksvatten, 3,5 hp. Modulen behandlar en hållbar dricksvattenproduktion, hälsofaror kopplat till dricksvatten samt övergripande lagstiftning relevant för området. Vattenreningstekniker för stora och små anläggningar behandlas, skydd av vattentäkter liksom distribution av dricksvatten. 

Anmäl dig

Kontakta oss

Ditt meddelande går till Infocenter som ser till att det hamnar hos rätt person – så att du får ett så bra och relevant svar som möjligt.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Nytt meddelande