Huvudmenyn dold.

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG)

Här samlas studenter, lärare och forskare inom miljö- och naturområdet, och bredden är stor inom både utbildning och forskning. På institutionen bedrivs studier inom områdena biologi, geovetenskap och miljö- och hälsoskydd, från grundläggande till magister- och masternivå. Vår forskning har ekologisk, paleolimnologisk eller biogeokemisk inriktning och vi erbjuder forskarutbildning inom ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Välkomna att bekanta er med vår verksamhet!

Program och kurser på institutionen för Ekologi, miljö och geovetenskap

Forskning på institutionen för Ekologi, miljö och geovetenskap

Om institutionen

Vill du veta mer?

Samarbete

Vill du samarbeta med oss?

Gästprofessor André de Roos skakar om etablerade idéer inom teoretisk ekologi

Matematiker kallar honom ekolog, ekologer kallar honom matematiker. André de Roos trivs i tvärvetenskapen.

Internationellt samarbete inom EcoChange

Internationellt samarbete ger styrka, perspektiv och hög kvalitet på den forskning som bedrivs inom EcoChange.

Historisk Arktisexpedition

En av historiens mest omfattande biologiska studier av Arktiska oceanen börjar närma sig sitt slut.