Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 6 augusti 2020)

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG)

Här samlas studenter, lärare och forskare inom miljö- och naturområdet. Vi har en stor bredd på både utbildning och forskning. På EMG bedrivs studier inom områdena biologi, geovetenskap och miljö- och hälsoskydd, från grundläggande till magister- och masternivå. Vår forskning har ekologisk, paleolimnologisk eller biogeokemisk inriktning och vi erbjuder forskarutbildning inom ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Välkomna att bekanta er med vår verksamhet!

Program och kurser på institutionen för Ekologi, miljö och geovetenskap

Forskning på institutionen för Ekologi, miljö och geovetenskap

Om institutionen

Vill du veta mer?

Samarbete

Vill du samarbeta med oss?

Utbyte av kunskaper under praktiken på Boliden
Publicerad: 11 aug, 2020

På Företagsforskarskolan ingår tre månaders praktik. Johan Lidman tycker att hanspraktik varit mycket givande.

Kol och kväve lagrade i torvmarker sårbara för tinande permafrost
Publicerad: 10 aug, 2020

Tinande permafrost kan omvandla torvmarker till en nettokälla för uppvärmning.

Växtrötter matar bakterier och ökar permafrostens utsläpp
Publicerad: 20 jul, 2020

Växtrötter stimulerar mikrobiell nedbrytning i jord och ökar utsläpp av växthusgaser från tinande permafrost.