Huvudmenyn dold.

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG)

Här samlas studenter, lärare och forskare inom miljö- och naturområdet, och bredden är stor inom både utbildning och forskning. På institutionen bedrivs studier inom områdena biologi, geovetenskap och miljö- och hälsoskydd, från grundläggande till magister- och masternivå. Vår forskning har ekologisk, paleolimnologisk eller biogeokemisk inriktning och vi erbjuder forskarutbildning inom ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Välkomna att bekanta er med vår verksamhet!

Program och kurser på institutionen för Ekologi, miljö och geovetenskap

Forskning på institutionen för Ekologi, miljö och geovetenskap

Om institutionen

Vill du veta mer?

Samarbete

Vill du samarbeta med oss?

Historisk Arktisexpedition

En av historiens mest omfattande biologiska studier av Arktiska oceanen börjar närma sig sitt slut.

Hållbarhets- och omställningsfrågor kräver ett tvärvetenskapligt förhållningssätt

Intervju med professor Jon Moen, styrgruppsledamot i Umeå Transformation Research Initiative.

”Smart att hjälpas åt i skogen – och studenterna verkar nöjda”

Det är klokt att vara flera lärare ute samtidigt när fältexkursioner ska hållas på distans.