Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG)

Här samlas studenter, lärare och forskare inom miljö- och naturområdet, och bredden är stor inom både utbildning och forskning. På institutionen bedrivs studier inom områdena biologi, geovetenskap och miljö- och hälsoskydd, från grundläggande till magister- och masternivå. Vår forskning har ekologisk, paleolimnologisk eller biogeokemisk inriktning och vi erbjuder forskarutbildning inom ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Välkomna att bekanta er med vår verksamhet!

Program och kurser på institutionen för Ekologi, miljö och geovetenskap

Forskning på institutionen för Ekologi, miljö och geovetenskap

Om institutionen

Vill du veta mer?

Samarbete

Vill du samarbeta med oss?

Mer kunskap om hur organiskt kol fördelas i marken i Arktis
Publicerad: 25 feb, 2021

Studier betonar variationen i organiskt markkol i permafrostregionen i Arktis, mer uttalad än i varmare klimat

Metallföroreningar i vattenmiljön påverkar även fåglar på land
Publicerad: 12 feb, 2021

Johan Lidman visar i sin avhandling att metaller i vatten ger negativa effekter på insektsätande fåglar.

Höga utsläpp av växthusgaser från sibiriska inlandsvatten
Publicerad: 05 feb, 2021

Umeåforskare visar att kolutsläppen från floder och sjöar överstiger kolexporten till Arktiska oceanen.