Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG)

Här samlas studenter, lärare och forskare inom miljö- och naturområdet, och bredden är stor inom både utbildning och forskning. På institutionen bedrivs studier inom områdena biologi, geovetenskap och miljö- och hälsoskydd, från grundläggande till magister- och masternivå. Vår forskning har ekologisk, paleolimnologisk eller biogeokemisk inriktning och vi erbjuder forskarutbildning inom ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Välkomna att bekanta er med vår verksamhet!

Program och kurser på institutionen för Ekologi, miljö och geovetenskap

Forskning på institutionen för Ekologi, miljö och geovetenskap

Om institutionen

Vill du veta mer?

Samarbete

Vill du samarbeta med oss?

Umeå universitet deltar i Göteborgs Vetenskapsfestival
Publicerad: 12 apr, 2021

Natuschka Lee med kollegor föreläser om pollinatörer i vår natur.

Skogsbruk har liten påverkan på granens genetiska diversitet
Publicerad: 15 mar, 2021

Den genetiska variationen skiljer sig inte nämnvärt mellan brukad och gammal granskog i Västerbotten.

Fakultetsnämnden tar få men betydelsefulla beslut
Publicerad: 12 mar, 2021

Professor Johan Olofsson lämnar sin plats som ledamot i fakultetsnämnden och reflekterar över de åtta åren.