Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap

Här samlas forskare, lärare och studenter inom miljö- och naturområdet. Vi har en stor bredd på både forskning och utbildning.

Vi har en stor bredd på utbildning och forskning inom miljö- och naturområdet. Cirka 300 heltidsstudenter läser på något av våra grundutbildningsprogram eller fristående kurser. Programstudier vid EMG bedrivs inom områdena biologi, geovetenskap och miljö- och hälsoskydd, från grundläggande till magister- och masternivå. Drygt 40 seniora forskare och deras forskargrupper bedriver forskning med ekologisk, paleolimnologisk eller biogeokemisk inriktning. Vi erbjuder forskarutbildning inom ekologi, miljövetenskap eller naturgeografi.

Om våra program och kurser

Om vår forskning

Om institutionen

Vill du veta mer?

Samarbete

Vill du samarbeta med oss?

Hinner vi lösa de globala miljöproblemen på demokratisk väg?
Publicerad: 30 nov, 2018

Ekolog Stig-Olof Holm lockade storpublik på Vetenskapslunch om de globala miljöproblemen.

Föräldrarnas tarmar berättar historier för nästa generation
Publicerad: 07 nov, 2018

Forskare visar att tarmbakterier kan överföra information från föräldrarna till deras avkomma.

Häpnadsväckande många läkemedelsrester i spindlar nära vatten
Publicerad: 06 nov, 2018

Spår av över 60 läkemedel har upptäckts i vattenlevande insekter och spindlar som lever nära vattendrag.