Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG)

Här samlas forskare, lärare och studenter inom miljö- och naturområdet. Vi har en stor bredd på både forskning och utbildning.

Cirka 300 heltidsstudenter läser på något av våra grundutbildningsprogram eller fristående kurser. Programstudier vid EMG bedrivs inom områdena biologi, geovetenskap och miljö- och hälsoskydd, från grundläggande till magister- och masternivå. Drygt 40 seniora forskare och deras forskargrupper bedriver forskning med ekologisk, paleolimnologisk eller biogeokemisk inriktning. Vi erbjuder forskarutbildning inom ekologi, miljövetenskap eller naturgeografi.

Om våra program och kurser

Om vår forskning

Om institutionen

Vill du veta mer?

Samarbete

Vill du samarbeta med oss?

Forskare lyssnar hur bäckar andas och mår
Publicerad: 19 jun, 2019

Umeåforskare har utvecklat ljudinspelningmetod för att uppskatta hur snabbt gaser släpps in och ut i bäckar.

Vill få öring, röding och lax att trivas som fisken i vattnet
Publicerad: 14 jun, 2019

Företagsskolans Johan Leander och Sven Norman samlar in experimentella data under den intensiva fältperioden.

Hedersdoktorer vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet
Publicerad: 13 jun, 2019

Professor John Anderson och industridesigner Anne Asensio - årets hedersdoktorer vid teknat fakultet.