Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 4 juni 2020)

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG)

Här samlas studenter, lärare och forskare inom miljö- och naturområdet. Vi har en stor bredd på både utbildning och forskning. På EMG bedrivs studier inom områdena biologi, geovetenskap och miljö- och hälsoskydd, från grundläggande till magister- och masternivå. Vår forskning har ekologisk, paleolimnologisk eller biogeokemisk inriktning och vi erbjuder forskarutbildning inom ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Välkomna att bekanta er med vår verksamhet!

Program och kurser på institutionen för Ekologi, miljö och geovetenskap

Forskning på institutionen för Ekologi, miljö och geovetenskap

Om institutionen

Vill du veta mer?

Samarbete

Vill du samarbeta med oss?

Landskapet bestämmer hur vattendrag bör restaureras
Publicerad: 27 maj, 2020

Restaureringar i vattendrag som planeras på landskapsnivå leder till de bästa resultaten.

Geologistudenter skickades ut på virtuell glaciärexkursion
Publicerad: 20 maj, 2020

Universitetslektor Lina Polvi Sjöberg skickade sina studenter på VR-exkursion i bergslandskap.

Gäddor orsakar artbildning i norrländska sjöar
Publicerad: 19 maj, 2020

Studie i Evolution Letters tyder på att gäddor gör att sikbestånden i våra stora sjöar börjar dela upp sig.