Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG)

Här samlas forskare, lärare och studenter inom miljö- och naturområdet. Vi har en stor bredd på både forskning och utbildning.

Cirka 300 heltidsstudenter läser på något av våra grundutbildningsprogram eller fristående kurser. Programstudier vid EMG bedrivs inom områdena biologi, geovetenskap och miljö- och hälsoskydd, från grundläggande till magister- och masternivå. Drygt 40 seniora forskare och deras forskargrupper bedriver forskning med ekologisk, paleolimnologisk eller biogeokemisk inriktning. Vi erbjuder forskarutbildning inom ekologi, miljövetenskap eller naturgeografi.

Om våra program och kurser

Om vår forskning

Om institutionen

Vill du veta mer?

Samarbete

Vill du samarbeta med oss?

Hav och klimat – förståelsen bygger på långa mätserier
Publicerad: 30 sep, 2019

Umeå universitet bidrar med viktiga mätserier om hav och klimat.

Forskare söker deltagare till enkät om stadsnära dammar
Publicerad: 27 sep, 2019

Dammar är viktiga för stadsmiljön. Med en enkät undersöker forskare hur allmänheten upplever urbana dammar.

Den 29 juli tog jordens resurser slut för i år
Publicerad: 19 aug, 2019

Jorden lever över dess tillgångar. Alla kan bidra till minskat ekologiskt fotavtryck menar Natuschka Lee.