"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Vetenskapskommunikation och maktrelationer inom global hälsa

  • Antal högskolepoäng 3 hp
  • Nivå Avancerad nivå
  • Studieform Distans
  • Starttid Sommartermin 2024

Antagen till kursen

Här hittar du allt du behöver veta innan kursen startar.

Om kursen

Kursen ger en bred introduktion till makt och maktrelationer och deras påverkan inom global hälsa inklusive genus, jämlikhet, intersektionalitet, avkolonisering och politisk ekonomi. Kursen ge också en introduktion till vetenskapskommunikation inklusive design av vetenskaplig poster, pitch-presentationer och effektiva muntliga presentationer. Studenter applicerar sina kunskaper genom att välja ett ämne att presentera som poster eller muntlig presentation enligt deras val.

Kursen består av två veckors heltidsstudier. En vecka med självständigt arbete och en vecka med undervisning och interaktion mellan lärare och studenter.
 
Undervisningen ges i form av online-seminarier följda av tematiska diskussioner och gruppövningar där studenterna deltar aktivt. Gruppövningar innefattar användning digital teknik och plattformar för att kommunicera vetenskapliga resultat. Efter seminarierna får studenterna möjlighet att omsätta sina kunskaper i praktiken genom att delta i fem tematiska diskussioner som syftar till kompetens- och kapacitetsuppbyggnad och fokuserar på vetenskapens kommunikationsförmåga. Undervisning i vetenskapskommunikation omfattar kapacitetsbyggande sessioner (designa en vetenskaplig poster, pitch-presentationer och effektiva muntliga presentationer), personlig feedback (handledning) och en poster/muntlig presentation.
 
All undervisningen sker på engelska och är på distans. Det krävs tillgång till dator med kamera, headset med mikrofon samt internetuppkoppling. Poster/muntlig presentation samt närvaro och aktivt deltagande i tematiska diskussioner är obligatoriskt. 

Anmälan och behörighet

Vetenskapskommunikation och maktrelationer inom global hälsa, 3 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Sommartermin 2024 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

12 augusti 2024

Slutar

25 augusti 2024

Studieort

Ospecificerad ort

Undervisningsspråk

Engelska

Studieform

Dagtid, 100%, Distans

Antal obligatoriska träffar

5 st

Antal övriga träffar

Inga

Upplägg för distanskurs

All undervisningen sker på engelska och är på distans. Det krävs tillgång till dator med kamera, headset med mikrofon samt internetuppkoppling. Poster/muntlig presentation samt närvaro (online) och aktivt deltagande i 5 tematiska diskussioner är obligatoriskt.

Behörighetskrav

För sökande till denna fristående kurs, krävs minst 120 hp, varav minst 30 hp på avancerad nivå inklusive ett examensarbete om minst 15 hp på avancerad nivå inom ett av följande områden: hälsovetenskap, miljö- och hälsoskydd eller samhällsvetenskap eller motsvarande utländsk högskoleutbildning. Samt Engelska B/6 från svenskt gymnasium eller motsvarande.

Urval

Högskolepoäng avklarade per sista anmälningsdag (för utbildning på grundnivå 1-165 hp, för avancerad nivå 30-285 hp)

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 7 420 kr. Total studieavgift: 7 420 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-93045

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 15 mars 2024. Du kan göra en sen anmälan via Antagning.se.

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Kontaktpersoner för kursen är:
Angelica Johansson, Carina Luther