Hoppa direkt till innehållet

Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi

  • Antal högskolepoäng 300 hp
  • Studietid 5 år (heltid)
  • Starttid Hösttermin 2016

Vill du arbeta med riskhantering, logistik och optimering, kvalitetsutveckling, affärsprocesser och projektledning? Industriell ekonomi är ingen traditionell ekonomiutbildning, utan du lär dig både teknologernas och ekonomernas språk eftersom de problem du ställs inför på ett företag ofta handlar om både teknik och ekonomi. Under utbildningen utvecklas du till en civilingenjör vars breda kompetens efterfrågas av både företag och organisationer.

Under utbildningen

Tyngdpunkten i utbildningen ligger på ämnesområdena företagsekonomi och matematik. Ekonomi tillsammans med projektledning ger dig en god insikt i hur företag drivs och kunskaper om hur du jobbar effektivt med affärsprocesser. Matematiken behöver du för att kunna lösa komplexa problem inom olika områden, en förmåga som värderas högt i arbetslivet. Dessutom läser du kurser inom flera andra ämnen, bland annat matematisk statistik, datavetenskap, nationalekonomi och sociologi. Det ger dig en mycket bred bas att stå på. Eftersom utbildningen är tvärvetenskaplig läser du kurser både på Handelshögskolan och Tekniska högskolan.

Ge din utbildning en personlig prägel

De två sista åren fördjupar du dig inom financial management och specialiserar dig inom riskhantering, optimering och logistik eller industriell statistik. Inom varje specialisering finns det utrymme att välja kurser fritt vilket ger din utbildning en personlig prägel.

Läs mer om specialiseringar här

Plugga utomlands?

Ungefär hälften av studenterna väljer att läsa en termin utomlands. Det passar bäst att åka under våren år tre och du kan antingen välja att bredda din utbildning eller fördjupa dig inom något område. Populärt är att åka till Nordamerika, Asien och Australien.

Programöversikt

Efter utbildningen

Som civilingenjör i industriell ekonomi blir man inte specialist utan generalist med många möjligheter i arbetslivet. Du kan till exempel arbeta som managementkonsult, riskexpert, analytiker eller projektledare inom de flesta olika branscher, exempelvis finansbranschen, tillverkningsindustrin, tjänsteföretag och offentlig sektor. Efterfrågan på industriella ekonomer är stor.

Examen

Civilingenjörsexamen.

Anmälan och behörighet

Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi, 300 hp

Det finns inga tidigare terminer för kursen Hösttermin 2016 Visa tillfällen för efterkommande termin

Startar

Hösttermin 2016

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Antal platser

55 st

Studieform

100%, Normal

Behörighet

Fysik B, Kemi A, Matematik E. Eller: Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 (områdesbehörighet 9/A9)

Urval

Betyg-Högskoleprov 67/33 procent

Anmälningskod

UMU-01542

Sista anmälningsdag

2016-04-15

Anmälan

Gör en sen anmälan! Du flyttas till antagning.se

Studieavgifter

Anmälnings- och studieavgifter krävs för dig som inte har medborgarskap i EU, EES-länderna eller Schweiz. Läs mer på antagning.se

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Kontaktpersoner för programmet är: Leif Nilsson, programansvarig

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen

Programmet ges av
Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten