"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi

  • Antal högskolepoäng 300 hp
  • Studietid 5 år (heltid)
  • Starttid Hösttermin 2024

Är ditt mål att bli en eftertraktad expert inom finans, försäkring eller tillverkningsindustri? Vill du arbeta med dataanalys, utveckla affärsprocesser eller leda projekt för hållbar omställning? Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi lär dig behärska både ingenjörers och ekonomers språk, och förbereder dig för att tackla utmaningar som ofta handlar om både tekniska och ekonomiska aspekter. Denna tvärvetenskapliga utbildning gör dig till en mångsidig och högt eftertraktad civilingenjör.

Under utbildningen

Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi utmärker sig genom sin starka sammanhållning och gemenskap bland studenter och lärare. En betydande del av programmet fokuserar på matematik, en kritisk komponent för att kunna analysera och lösa avancerade problem - en sådan färdighet är de matematiska metoder som används inom AI.

Du läser också kurser i ekonomiska ämnen, till exempel affärsutveckling, organisation och ledarskap. Dessutom kommer kurser i finansiell matematik att utrusta dig med den kunskap som krävs för att förstå och navigera i de komplexa finansiella systemen i näringslivet.

Skaffa dig en bred bas av kunskap

Kurserna sträcker sig vidare in i datavetenskap och programmering, grundläggande för förmågan att hantera och analysera stora datamängder, vilket är avgörande för välunderbyggda beslut i arbetslivet. Med denna breda bas av kunskap, står du väl förberedd för att möta framtidens teknologiska utmaningar.

Häng med på en dag som student

Följ med under en vanlig dag på civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi. Vill du också vara Student för en dag? Läs mer här.

Välj din egen väg med specialiseringar

De två sista åren på utbildningen erbjuds du fördjupning inom tre spännande områden: logistik och optimering, riskhantering samt data science. Oavsett vilken specialisering du

Läs mer om specialiseringar

Globala perspektiv och internationella möjligheter

Vår utbildning uppmuntrar till globala perspektiv och erbjuder chansen att studera en termin utomlands. Detta breddar inte bara din akademiska horisont utan ger också värdefulla internationella erfarenheter.

Läs mer om utlandsstudier

Co-op: din bro till arbetslivet

Genom vårt Co-op-program knyter du viktiga kontakter med näringslivet. Du skickar in en ansökan och blir kallad på intervju, precis som vid en "vanlig" anställning. Blir du antagen till Co-op får du tillgång får du tillgång till relevanta sommarjobb och examensarbeten hos något av våra partnerföretag, vilket skapar en smidig övergång från studier till karriär.

Läs mer om Co-op

 

Programöversikt

Efter utbildningen

Med en examen i industriell ekonomi i handen öppnas dörrarna till en mängd karriärvägar. Du kan exempelvis bli managementkonsult, analytiker eller projektledare inom en rad olika sektorer - från finans och tillverkning till tjänsteföretag och offentlig sektor. Utbildningen ger dig en solid grund att stå på, både i Sverige och internationellt.

Examen

Civilingenjörsexamen.

Anmälan och behörighet

Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi, 300 hp

Visa tillfällen för föregående termin Hösttermin 2024 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

Hösttermin 2024

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Normal

Studietakt

100%

Behörighet

Grundläggande behörighet och Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E

Urval

Betyg-Högskoleprov 66/34 procent

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 71 400 kr. Total studieavgift: 714 000 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-P1542

Anmälan

Du kan inte anmäla dig ännu. Anmälan öppnar 15 mars 2024 klockan 13:00. Sista anmälningsdag är den 15 april 2024.

Byta till Umeå - senare del av program

Du som har läst kurser som motsvarar minst första terminen på ett program kan söka till senare del av program. Om det finns plats på den termin du är behörig till behöver du inte läsa tidigare terminer på programmet. Även du som redan är student vid Umeå universitet, men vill gå ett annat motsvarande program, kan söka.

Sök senare del av det här programmet

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Programmet ges av
Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
Kontaktpersoner för programmet är:
Markus Ådahl, programansvarig