"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi

  • Antal högskolepoäng 300 hp
  • Studietid 5 år (heltid)
  • Starttid Hösttermin 2023

Vill du arbeta inom finans och försäkring eller logistik och optimering? Vill du arbeta med kvalitetsutveckling, affärsprocesser eller som projektledare? Industriell ekonomi är ingen traditionell civilingenjörsutbildning. Du lär dig både teknologernas och ekonomernas språk eftersom de problem du ställs inför på ett företag ofta handlar om både teknik och ekonomi. Under utbildningen utvecklas du till en civilingenjör vars breda kompetens efterfrågas av både företag och andra organisationer.

Under utbildningen

Under tiden på programmet ligger tyngdpunkten främst på ämnesområdet matematik. Den behöver du för att kunna lösa komplexa problem inom olika områden, en förmåga som värderas högt i arbetslivet. Du läser även olika ekonomiska ämnen tillsammans med projektledning och ledarskap. Detta ger dig både en god insikt i hur företag drivs och kunskaper om hur du jobbar effektivt med affärsprocesser. 

Olika ämnen ger bred bas

Utöver detta läser du kurser inom datavetenskap och programmering. Det är viktigt för att senare i arbetslivet kunna samla in och behandla stora informationsmängder för att få goda beslutsunderlag. Kurserna bidrar även till ökad förståelse för annan teknologi som du kan komma i kontakt med ute i arbetslivet. Kombinationen av de olika ämnesområdena som programmet erbjuder ger dig en bred bas att stå på.

Häng med på en dag som student

Följ med under en vanlig dag på civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi. Vill du också vara Student för en dag? Läs mer här.

Specialisera dig inom tre olika områden

Programmet erbjuder tre olika specialiseringar. Under studietiden får du möjlighet att välja en av dessa som du de två sista åren fördjupar dig inom. De tre specialiseringarna är logistik och optimering, riskhantering samt industriell statistik. Värt att nämna är att du trots ditt val av specialisering inte begränsas till att endast arbeta inom det specifika området i fortsättningen.

Läs mer om specialiseringar

Studera utomlands

Under din tid på programmet finns goda möjligheter att studera en termin utomlands. Terminen ger dig chansen att läsa valbara kurser och sätta din egen prägel på utbildningen samtidigt som du får uppleva något nytt. Universitetet har bra samarbete med ett flertal länder runt om i världen och erbjuder utbyten med universitet i bland annat Australien, USA, Singapore, Portugal och Sydafrika.

Läs mer om utlandsstudier

Co-op, din väg ut i arbetslivet

Programmet samarbetar med ett flertal företag som erbjuder studenterna relevanta sommarjobb under de två sista somrarna och examensarbeten. Du får arbetslivserfarenhet, utbildning och kontakter som är en bra hjälp in i arbetslivet efter studietiden. 

Läs mer om Co-op

 

Programöversikt

Efter utbildningen

Under studietiden får du en bred utbildning som tillsammans med en stor efterfrågan på arbetsmarknaden ger dig många möjligheter. När du tagit examen kan du bland annat jobba som managementkonsult, analytiker och projektledare inom många olika branscher. Några av dessa branscher är finansbranschen, tillverkningsindustrin, tjänsteföretag eller offentlig sektor. I och med detta ger utbildningen goda förutsättningar på arbetsmarknaden, både i Sverige och utomlands.

Anmälan och behörighet

Civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi, 300 hp

Visa tillfällen för föregående termin Hösttermin 2023 Det finns inga senare terminer för kursen

Startar

Hösttermin 2023

Studieort

Umeå

Undervisningsspråk

Svenska

Studieform

Normal

Studietakt

100%

Behörighet

Grundläggande behörighet och Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E

Urval

Betyg-Högskoleprov 67/33 procent

Studieavgift

Gäller endast medborgare utanför EU, ESS och Schweiz. Anmälningsavgift: 900 kr. Studieavgift, första inbetalningen: 71 400 kr. Total studieavgift: 714 000 kr. Anmälnings- och studieavgifter

Anmälningskod

UMU-P1542

Anmälan

Du kan inte anmäla dig ännu. Anmälan öppnar 15 mars 2023 klockan 13:00. Sista anmälningsdag är den 17 april 2023.

Byta till Umeå - senare del av program

Du som har läst kurser som motsvarar minst första terminen på ett program kan söka till senare del av program. Om det finns plats på den termin du är behörig till behöver du inte läsa tidigare terminer på programmet. Även du som redan är student vid Umeå universitet, men vill gå ett annat motsvarande program, kan söka.

Sök senare del av det här programmet

Kontaktformulär

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)

Programmet ges av
Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten
Kontaktpersoner för programmet är:
Markus Ådahl, programansvarig