Mer om programmet
Gastronomiprogrammet

Gastronomistudent Norea Holm.
Bild: Johanna NilssonVad fick dig att välja just Gastronomiprogrammet?
Jag hade testat att studera andra program tidigare, men det klickade aldrig riktigt för mig. Därför valde jag att gå en helt annan väg – vilket blev Gastronomiprogrammet! Jag har alltid haft ett intresse för mat, särskilt bakverk, och ville utforska det intresset vidare.
Vad är det bästa med utbildningen?
Det bästa med utbildningen är variationen i det vi får lära oss – allt från dryckeskunskap, matsalshantverk och klassiska recept till hållbarhet, entreprenörskap och ledarskap.
Vad vill du göra efter utbildningen?
Efter utbildningen vill jag arbeta utomlands, helst i Italien, för att utveckla mina färdigheter och bygga ett nätverk av yrkeskontakter.
Vad tycker du om Umeå som stad?
Umeå är en fantastisk studentstad, vilket är en stor kontrast till när jag studerade i Stockholm. Här finns alltid något att göra, människor att träffa och lära känna. Staden är tillräckligt stor för att kännas spännande att utforska, men samtidigt liten nog för att man ska känna sig som en del av den. För några år sedan skulle jag aldrig ha övervägt att flytta från Stockholm, men nu är jag glad att jag gjorde det – Umeå är verkligen en otrolig stad!
Vad skulle du säga till någon som funderar på att söka Gastronomiprogrammet?
Våga tro på dig själv! Du behöver inte ha några förkunskaper – du kommer att få lära dig allt du behöver av fantastiska lärare. Så våga söka och testa!
Kort information
Namn Norea Holm
Ålder 24
Varifrån kommer du? Stockholm
Vilken termin går du? Tredje