Food culture and sustainability, 7.5 credits
Required Knowledge
General entry requirementsLiterature
Valid from: 2025 week 24
Højlund Susanne
Taste as a social sense: rethinking taste as a cultural activity.
Flavour 4 :
2015 :
Elektronisk resurs
Mandatory
Mat- och måltidskultur – en introduktion
Jönsson Håkan, Marshall Matilda
1 :
Örebro :
Örebro universitet :
2022 :
38 :
ISBN: 9789187789663
Mandatory
Search the University Library catalogue
Jönsson Håkan
Svensk måltidskultur
Stockholm :
Carlssons :
[2020] :
186 sidor :
ISBN: 9789189063167
Mandatory
Search the University Library catalogue
Marshall Matilda
Hållbarhet till middag
: en etnologisk studie om hur miljövänligt ätande praktiseras i vardagslivet
Höör :
Brutus Östlings bokförlag Symposion :
2016 :
251 s. :
Fritt tillgänglig via Umeå universitet
ISBN: 9789187483233
Mandatory
Search the University Library catalogue
Nyvang Caroline
I den gode smags tjenste.
Tidsskrift for kulturforskning 12(3-4) :
2013 :
Elektronisk resurs
Mandatory
Att ta en tugga av havet: om blå åkrar, grön ekonomi och den smarta tångens svåra resa.
Fredriksson Cecilia, Säwe Filippa
Kulturella Perspektiv nr 4 :
2020 :
Elektronisk resurs
Mandatory
Hörnfeldt Helena
Etnologiska möjligheter: Om rörlighet mellan historia och samtid.
Kulturella Perspektiv 23 (3) :
2014 :
Elektronisk resurs
Mandatory
Kulturhistoria
: en etnologisk metodbok
Jönsson Lars-Eric, Nilsson Fredrik
Lund :
Institutionen för kulturvetenskaper, Lunds universitet :
2017 :
164 s. :
Fritt tillgänglig via Lund University Publications (LUP)
ISBN: 978-91-983690-0-7
Mandatory
Search the University Library catalogue
Mäkelä Heidi Henriikka
Digesting the Finnish Nature and Past: Food, Pastness, and the Naturalness of the National in the Wiki-Inventory for Living Heritage
Journal of Ethnology and Folkloristics, 15 :
2021 :
Elektronisk resurs
Mandatory
Matarv
: berättelser om mat som kulturarv
Synnestvedt Anita, Gustafsson Monica
Stockholm :
Carlssons :
[2021] :
252 sidor :
ISBN: 9789189065024
Mandatory
Search the University Library catalogue
Kulturarv och hållbar utveckling
Westman Anna, Tunón Håkan
Föreningen Bebyggelsehistorisk tidskrift :
2010 :
Mandatory
Mat och matkultur i Sverige: Litteraturöversikt över nationella och regionala verk om matkultur, mathistoria, inklusive fester och högtider, produktionsmetoder och recept samt arkiv och bibliotek
Jönsson Håkan, Rytkönen Paulina
Jordbruksverket :
2014 :
Mandatory