"False"
Skip to content
printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Food and environment, 7.5 Credits

Swedish name: Mat och miljö

This syllabus is valid: 2013-08-26 valid to 2014-08-24 (newer version of the syllabus exists)

Course code: 2KN037

Credit points: 7.5

Education level: First cycle

Main Field of Study and progress level: Food and Nutrition: First cycle, has only upper-secondary level entry requirements

Grading scale: Three-grade scale

Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science

Required Knowledge

General entry requirements

Literature

Valid from: 2013 week 34

Mat & klimat
Björklund Johanna, Holmgren Pär, Johansson Susanne
Stockholm : Medström : 2008 : 216 s. :
ISBN: 978-91-7329-018-0 (inb.)
Mandatory
Search the University Library catalogue

Varför skiljer sig intention från handling vid val av livsmedel?
Frostling-Henningsson Maria, Hedblom Martin, Thuresson Ludvig
Forskningsrapport 2010:2 Stockholms universitet, Handelns utvecklingsråd : 2010 :
HANDELNS UTVECKLINGSRÅDS RAPPORTSERIE:
Mandatory

Klimatavtryck från hushållens matavfall
Konsumentföreningen Stockholm : 2008 :
Pdf-fil finns att ladda ner på www.konsumentforeningenstockholm.se
Mandatory

Släng inte maten, en liten guide för plånboken och miljön
Konsumentföreningen Stockholm : 2009 :
Pdf-fil att ladda ner
Mandatory

Lagerberg Fogelberg Charlotte
På väg mot miljöanpassade kostråd : vetenskapligt underlag inför miljökonsekvensanalysen av Livsmedelsverkets kostråd [Elektronisk resurs]
Uppsala : Livsmedelsverket : 2008 : 213 s. :
http://www.slv.se/upload/dokument/rapporter/mat_naring/2008_livsmedelsverket_9_miljoanpassade_kostrad.pdf
Mandatory

Jorden vi äter
Meyer von Bremen Ann-Helen, Rundgren Gunnar
Stockholm : Naturskyddsföreningen : [2012] : 175 s. :
ISBN: 9789155800871
Search the University Library catalogue

Nilsson Bruno
Mat för livet - om framtidens livsmedel
Stockholm : KSLA : 2005 : 94 s. :
http://www.formas.se/docs/Bokhandel/PDF/Slutrapport%20tryckkorr.pdf
ISBN: 91-85205-07-9
Search the University Library catalogue

Deutsch Lisa
Global trade, food production and ecosystem support : making the interactions visible
Stockholm : Institutionen för systemekologi, Univ. : 2004 : 28 s. :
urn:nbn:se:su:diva-232
ISBN: 91-7265-923-8
Search the University Library catalogue

Konsumenterna och makten : att använda och bevara resurser
Ellegård Kajsa, Sturesson Lennart
Stockholm : Carlsson : [2003] : 242 s. :
ISBN: 91-7203-512-9
Search the University Library catalogue