Food, Nutrition and Culinary Science 2, 30 credits
Literature
Thurén Torsten
Vetenskapsteori för nybörjare
Upplaga 3 :
Stockholm :
Liber :
[2019] :
203 sidor :
ISBN: 9789147127788
Mandatory
Search the University Library catalogue
Enkätboken
Trost Jan, Hultåker Oscar
5., [moderniserade och rev.] uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2016 :
178 s. :
ISBN: 9789144115450
Mandatory
Search the University Library catalogue
Schött Kristina
Studentens skrivhandbok
3. [bearb.] uppl. :
Stockholm :
Liber :
2015 :
185 s. :
ISBN: 9789147114085
Mandatory
Search the University Library catalogue
Bower John A.
Statistical methods for food science
: introductory procedures for the food practitioner
Second edition. :
Chichester, West Sussex, UK :
John Wiley & Sons :
2013 :
vii, 318 pages :
ISBN: 9781118541647
Mandatory
Search the University Library catalogue
Nygren Charlotte
Forskning om kost och hälsa
: att tolka och förstå vetenskapen
Umeå :
Institutionen för kostvetenskap, Umeå universitet :
2015 :
196 s. :
Fritt tillgänglig via Umeå universitet
ISBN: 978-91-7601-349-6
Mandatory
Search the University Library catalogue
Forskningsmetodikens grunder
: att planera, genomföra och rapportera en undersökning
Patel Runa, Davidson Bo
Femte upplagan :
Lund :
Studentlitteratur :
[2019] :
184 sidor :
ISBN: 9789144126050
Search the University Library catalogue
Praktisk historieteori.
Jarrick Arne, Söderberg Johan, Stockholms universitet. Ekonomisk-historiska institutionen
4. uppl. :
Stockholm :
Ekonomisk-historiska institutionen. :
2001 :
179 s. :
ISBN: 91-974305-0-1
Search the University Library catalogue
Från tanke till text
: en språkhandbok för uppsatsskrivande studenter
Jarrick Arne, Josephson Olle
2., [översedda] uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
1996 :
133 s. :
ISBN: 91-44-26842-4 ; 240:00
Search the University Library catalogue
Backman Jarl
Rapporter och uppsatser
3., [rev.] uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2016 :
223 s. :
ISBN: 9789144097329
Search the University Library catalogue
Att skriva en bra uppsats
Rienecker Lotte, Stray Jørgensen Peter, Lagerhammar Ann
Upplaga 4 :
Stockholm :
Liber :
[2018] :
400 sidor :
ISBN: 9789147113644
Search the University Library catalogue
Hellmer Stefan
Grunderna i statistisk dataanalys
: med tillämpning inom hälsovetenskaperna
Upplaga 1 :
Lund :
Studentlitteratur :
[2022] :
310 sidor :
ISBN: 9789144154640
Search the University Library catalogue
Kvantitativa metoder för ekonomisk och social historia
Söderberg Johan, Eggeby Eva
3. uppl. :
Stockholm :
Ekonomisk-historiska institutionen, Univ. [distributör] :
1997 :
[6], 158 s. :
ISBN: 9197267414
Search the University Library catalogue
Methods in world history
: a critical approach
Myrdal Janken, Jarrik Arne, Wallenberg Bondesson Maria
Lund :
Nordic Academic Press :
2016 :
254 s. :
Online access for UMUB
ISBN: 9789188168481
Search the University Library catalogue
Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :
Neuman Nicklas
Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
Studentlitteratur AB :
2019 :
456 sidor :
ISBN: 9789144131672
Mandatory
Search the University Library catalogue
Söderlind Ulrica
The Nobel banquets
: a century of culinary history (1901-2001)
New Jersey :
World Scientific :
c2010 :
xviii, 319 s. :
ISBN: 9789814313117
Mandatory
Search the University Library catalogue
Theophano Janet
Eat my words
: reading women's lives through the cookbooks they wrote
New York :
Palgrave :
2002 :
362 s. :
ISBN: 0312233787
Mandatory
Search the University Library catalogue
Food security in the high North
: contemporary challenges across the circumpolar region
Kamrul Hossain, Nilsson Lena Maria, Herrmann Thora Martina
Abingdon :
Routledge :
2021 :
xxiv, 311 pages :
Online access for UMUB
ISBN: 9781000095272
Mandatory
Search the University Library catalogue
Crosby Alfred W.
Ecological imperialism
: the biological expansion of Europe, 900-1900
2nd ed. :
Cambridge :
Cambridge University Press :
2004 :
online resource (xxii, 368 s.) :
Online access for UMUB
ISBN: 9780511805554
Mandatory
Search the University Library catalogue
Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer
Thougaard Herluf, Varlund Verner, Møller Madsen René, Blücher Anna
2., uppdaterade och utök. uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2007 :
414 s. :
ISBN: 9789144006567
Mandatory
Search the University Library catalogue
Livsmedelslagen
Livsmedelsverket :
Livsmedelsverket
Mandatory
Livsmedelsvetenskap
Nylander Annica, Jonsson Lena, Marklinder Ingela, Nydahl Margaretha
2., [rev. och uppdaterade] uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2014 :
382 s. :
ISBN: 9789144095677
Mandatory
Search the University Library catalogue
Naturvetenskapliga grunder
Bergh Kurt, Burén Jonas, Sjödin Anna
. :
2022 :
Mandatory
Beck-Friis Johan
Matens kvaliteter
Stockholm :
Kungl. skogs- och lantbruksakademien :
2013 :
43 s. :
Fulltext
ISBN: 9789186573362
Mandatory
Search the University Library catalogue
Hållbar produktion och konsumtion av mat
Franke Ulrica, Andersson Antonia, Bollmark Lars, Löv Helena
Jordbruksverket :
2018 :
https://webbutiken.jordbruksverket.se/sv/artiklar/ra1817.html
Mandatory
Röös Elin
Mat-klimat-listan
: version 1.0
Uppsala :
Institutionen för energi och teknik, Sveriges lantbruksuniversitet :
2012 :
30 s. :
Fulltext
Mandatory
Begner Sara
Vår kokbok
27:e upplagan :
Stockholm :
Norstedts :
Coop :
892 sidor :
ISBN: 978-91-1-307493-1
Search the University Library catalogue
Bra mat för barn 0-5 år, handledning för barnhälsovården
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
www.slv.se
Mandatory
Bra livsmedelsval för barn 2-17 år baserat på nordiska näringsrekommendationer 2012. Rapport 11
Eneroth H, Björck L
Livsmedelsverket :
2015 :
Pdf-fil
Mandatory
Eneroth H
Energi, näring och fysisk aktivitet för äldre baserat på Nordiska Näringsrekommendationer 2012
Livsmedelsverket :
2017 :
Mandatory
Neuman Nicklas
Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
Studentlitteratur AB :
2019 :
456 sidor :
ISBN: 9789144131672
Mandatory
Search the University Library catalogue
Nordic Nutrition Recommendations 2012
: integrating nutrition and physical activity
5th edition :
Copenhagen :
Nordic Council of Ministers :
2014 :
627 s. :
Fritt tillgänglig via Nordiska ministerrådet
ISBN: 9789289326711
Mandatory
Search the University Library catalogue
Näringslära för högskolan
Berg Christina, Ellegård Lars, Larsson Christel
Sjunde upplagan :
Stockholm :
Liber :
[2021] :
494 sidor :
ISBN: 9789147131075
Mandatory
Search the University Library catalogue
Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 1. Livsmedelskonsumtion bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
Uppsala: Livsmedelsverket :
2018 :
www.slv.se
Mandatory
Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 2. Näringsintag och näringsstatus bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
Livsmedelsverket (senaste version) :
Livsmedelsverket
Mandatory
Thurén Torsten
Vetenskapsteori för nybörjare
Upplaga 3 :
Stockholm :
Liber :
[2019] :
203 sidor :
ISBN: 9789147127788
Mandatory
Search the University Library catalogue
Enkätboken
Trost Jan, Hultåker Oscar
5., [moderniserade och rev.] uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2016 :
178 s. :
ISBN: 9789144115450
Mandatory
Search the University Library catalogue
Schött Kristina
Studentens skrivhandbok
3. [bearb.] uppl. :
Stockholm :
Liber :
2015 :
185 s. :
ISBN: 9789147114085
Mandatory
Search the University Library catalogue
Bower John A.
Statistical methods for food science
: introductory procedures for the food practitioner
Second edition. :
Chichester, West Sussex, UK :
John Wiley & Sons :
2013 :
vii, 318 pages :
ISBN: 9781118541647
Mandatory
Search the University Library catalogue
Nygren Charlotte
Forskning om kost och hälsa
: att tolka och förstå vetenskapen
Umeå :
Institutionen för kostvetenskap, Umeå universitet :
2015 :
196 s. :
Fritt tillgänglig via Umeå universitet
ISBN: 978-91-7601-349-6
Mandatory
Search the University Library catalogue
Forskningsmetodikens grunder
: att planera, genomföra och rapportera en undersökning
Patel Runa, Davidson Bo
Femte upplagan :
Lund :
Studentlitteratur :
[2019] :
184 sidor :
ISBN: 9789144126050
Search the University Library catalogue
Praktisk historieteori.
Jarrick Arne, Söderberg Johan, Stockholms universitet. Ekonomisk-historiska institutionen
4. uppl. :
Stockholm :
Ekonomisk-historiska institutionen. :
2001 :
179 s. :
ISBN: 91-974305-0-1
Search the University Library catalogue
Från tanke till text
: en språkhandbok för uppsatsskrivande studenter
Jarrick Arne, Josephson Olle
2., [översedda] uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
1996 :
133 s. :
ISBN: 91-44-26842-4 ; 240:00
Search the University Library catalogue
Backman Jarl
Rapporter och uppsatser
3., [rev.] uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2016 :
223 s. :
ISBN: 9789144097329
Search the University Library catalogue
Att skriva en bra uppsats
Rienecker Lotte, Stray Jørgensen Peter, Lagerhammar Ann
Upplaga 4 :
Stockholm :
Liber :
[2018] :
400 sidor :
ISBN: 9789147113644
Search the University Library catalogue
Hellmer Stefan
Grunderna i statistisk dataanalys
: med tillämpning inom hälsovetenskaperna
Upplaga 1 :
Lund :
Studentlitteratur :
[2022] :
310 sidor :
ISBN: 9789144154640
Search the University Library catalogue
Kvantitativa metoder för ekonomisk och social historia
Söderberg Johan, Eggeby Eva
3. uppl. :
Stockholm :
Ekonomisk-historiska institutionen, Univ. [distributör] :
1997 :
[6], 158 s. :
ISBN: 9197267414
Search the University Library catalogue
Methods in world history
: a critical approach
Myrdal Janken, Jarrik Arne, Wallenberg Bondesson Maria
Lund :
Nordic Academic Press :
2016 :
254 s. :
Online access for UMUB
ISBN: 9789188168481
Search the University Library catalogue
Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :
Neuman Nicklas
Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
Studentlitteratur AB :
2019 :
456 sidor :
ISBN: 9789144131672
Mandatory
Search the University Library catalogue
Söderlind Ulrica
The Nobel banquets
: a century of culinary history (1901-2001)
New Jersey :
World Scientific :
c2010 :
xviii, 319 s. :
ISBN: 9789814313117
Mandatory
Search the University Library catalogue
Theophano Janet
Eat my words
: reading women's lives through the cookbooks they wrote
New York :
Palgrave :
2002 :
362 s. :
ISBN: 0312233787
Mandatory
Search the University Library catalogue
Food security in the high North
: contemporary challenges across the circumpolar region
Kamrul Hossain, Nilsson Lena Maria, Herrmann Thora Martina
Abingdon :
Routledge :
2021 :
xxiv, 311 pages :
Online access for UMUB
ISBN: 9781000095272
Mandatory
Search the University Library catalogue
Crosby Alfred W.
Ecological imperialism
: the biological expansion of Europe, 900-1900
2nd ed. :
Cambridge :
Cambridge University Press :
2004 :
online resource (xxii, 368 s.) :
Online access for UMUB
ISBN: 9780511805554
Mandatory
Search the University Library catalogue
Grundläggande mikrobiologi med livsmedelsapplikationer
Thougaard Herluf, Varlund Verner, Møller Madsen René, Blücher Anna
2., uppdaterade och utök. uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2007 :
414 s. :
ISBN: 9789144006567
Mandatory
Search the University Library catalogue
Livsmedelslagen
Livsmedelsverket :
Livsmedelsverket
Mandatory
Livsmedelsvetenskap
Nylander Annica, Jonsson Lena, Marklinder Ingela, Nydahl Margaretha
2., [rev. och uppdaterade] uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2014 :
382 s. :
ISBN: 9789144095677
Mandatory
Search the University Library catalogue
Naturvetenskapliga grunder
Bergh Kurt, Burén Jonas, Sjödin Anna
. :
2022 :
Mandatory
Beck-Friis Johan
Matens kvaliteter
Stockholm :
Kungl. skogs- och lantbruksakademien :
2013 :
43 s. :
Fulltext
ISBN: 9789186573362
Mandatory
Search the University Library catalogue
Hållbar produktion och konsumtion av mat
Franke Ulrica, Andersson Antonia, Bollmark Lars, Löv Helena
Jordbruksverket :
2018 :
https://webbutiken.jordbruksverket.se/sv/artiklar/ra1817.html
Mandatory
Röös Elin
Mat-klimat-listan
: version 1.0
Uppsala :
Institutionen för energi och teknik, Sveriges lantbruksuniversitet :
2012 :
30 s. :
Fulltext
Mandatory
Begner Sara
Vår kokbok
27:e upplagan :
Stockholm :
Norstedts :
Coop :
892 sidor :
ISBN: 978-91-1-307493-1
Search the University Library catalogue
Bra mat för barn 0-5 år, handledning för barnhälsovården
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
www.slv.se
Mandatory
Bra livsmedelsval för barn 2-17 år baserat på nordiska näringsrekommendationer 2012. Rapport 11
Eneroth H, Björck L
Livsmedelsverket :
2015 :
Pdf-fil
Mandatory
Eneroth H
Energi, näring och fysisk aktivitet för äldre baserat på Nordiska Näringsrekommendationer 2012
Livsmedelsverket :
2017 :
Mandatory
FYSS 2017: fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling - del 1
Yrkesföreningar för Fysisk aktivitet 2017 :
2017 :
http://www.fyss.se/fyss-kapitel/fyss-kapitel-del-1-allman-del/
Mandatory
Neuman Nicklas
Mat och ätande - Sociologiska perspektiv
Studentlitteratur AB :
2019 :
456 sidor :
ISBN: 9789144131672
Mandatory
Search the University Library catalogue
Nordic Nutrition Recommendations 2012
: integrating nutrition and physical activity
5th edition :
Copenhagen :
Nordic Council of Ministers :
2014 :
627 s. :
Fritt tillgänglig via Nordiska ministerrådet
ISBN: 9789289326711
Mandatory
Search the University Library catalogue
Näringslära för högskolan
Berg Christina, Ellegård Lars, Larsson Christel
Sjunde upplagan :
Stockholm :
Liber :
[2021] :
494 sidor :
ISBN: 9789147131075
Mandatory
Search the University Library catalogue
Råd om bra mat för gravida - Handledning för mödrahälsovården
Livsmedelsverket (senaste versionen) :
Livsmedelsverket
Mandatory
Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 1. Livsmedelskonsumtion bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
Uppsala: Livsmedelsverket :
2018 :
www.slv.se
Mandatory
Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 2. Näringsintag och näringsstatus bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
Livsmedelsverket (senaste version) :
Livsmedelsverket
Mandatory