Navigated to
Syllabus:

Food, Nutrition and Culinary Science 3, 15 credits

Swedish name: Kost- och måltidsvetenskap 3
This syllabus is valid: 2023-07-24 valid to 2024-07-21 (newer version of the syllabus exists)
Course code: 2KN082
Credit points: 15
Education level: First cycle
Main Field of Study and progress level: Food and Nutrition: First cycle, has at least 60 credits in first-cycle course/s as entry requirements
Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail
Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science
Established by: Department of Food, Nutrition and Culinary Science, 2023-03-01

Literature

Allergi och överkänslighet
Livsmedelsverket :
Livsmedelsverket
Mandatory

Astma och allergiförbundet: Allergener
Astma och allergiförbundet :
https://astmaoallergiforbundet.se/information-rad/allergi/matallergi/allergener/
Mandatory

Internetmedicin
Internetmedicin :

Mandatory

Mat och hälsa : en klinisk handbok
Cederholm Tommy, Rothenberg Elisabet
1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2015 : 248 s. :
ISBN: 9789144083575
Mandatory
Search the University Library catalogue

Nationella riktlinjer för måltider i förskolan
Livsmedelsverket : 2021 :
Länk
Mandatory

Nationella riktlinjer för måltider i skolan
Livsmedelsverket : 2021 :
Länk
Mandatory

Nationella riktlinjer för måltider i äldreomsorgen
Livsmedelsverket : 2021 :
Länk
Mandatory

Nationella riktlinjer för måltider på sjukhus
Livsmedelsverket : 2021 :
Länk
Mandatory

Att förebygga och behandla undernäring
Socialstyrelsen : 2023 :
https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/kunskapsstod/2023-3-8440.pdf
Mandatory

Att skriva PM/Rapporter/Uppsatser. Umeå: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :
Mandatory

Astma och allergiförbundet: Hurra, en allergisk gäst!
Astma- och Allergiförbundet :
http://astmaoallergiforbundet.shop.strd.se/product/8904/0/0/901096

Från tanke till text : en språkhandbok för uppsatsskrivande studenter
Jarrick Arne, Josephson Olle
2., [översedda]uppl. : Lund : Studentlitteratur : 1996 : 133 s. :
ISBN: 91-44-26842-4
Search the University Library catalogue

Schött Kristina
Studentens skrivhandbok
3. [bearb.] uppl. : Stockholm : Liber : 2015 : 185 s. :
ISBN: 9789147114085
Search the University Library catalogue

Gregoire Mary B.
Foodservice organizations : a managerial and systems approach
Ninth edition. : Boston : Pearson : 2016 : 516 s. :
ISBN: 9780134038940
Mandatory
Search the University Library catalogue

Understanding and managing organizational behavior
George Jennifer M., Jones Gareth R.
6th ed., International ed. : Boston, Mass. : Pearson Education : c2012, tr. 2011 : 670 p. :
ISBN: 978-0-273-75379-7 (pbk.)
Mandatory
Search the University Library catalogue

Allergi och överkänslighet
Livsmedelsverket :
Livsmedelsverket
Mandatory

Astma och allergiförbundet: Allergener
Astma och allergiförbundet :
https://astmaoallergiforbundet.se/information-rad/allergi/matallergi/allergener/
Mandatory

Internetmedicin
Internetmedicin :

Mandatory

Mat och hälsa : en klinisk handbok
Cederholm Tommy, Rothenberg Elisabet
1. uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2015 : 248 s. :
ISBN: 9789144083575
Mandatory
Search the University Library catalogue

Nationella riktlinjer för måltider i förskolan
Livsmedelsverket : 2021 :
Länk
Mandatory

Nationella riktlinjer för måltider i skolan
Livsmedelsverket : 2021 :
Länk
Mandatory

Nationella riktlinjer för måltider i äldreomsorgen
Livsmedelsverket : 2021 :
Länk
Mandatory

Nationella riktlinjer för måltider på sjukhus
Livsmedelsverket : 2021 :
Länk
Mandatory

Att förebygga och behandla undernäring
Socialstyrelsen : 2023 :
https://www.socialstyrelsen.se/globalassets/sharepoint-dokument/artikelkatalog/kunskapsstod/2023-3-8440.pdf
Mandatory

Att skriva PM/Rapporter/Uppsatser. Umeå: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :
Mandatory

Astma och allergiförbundet: Hurra, en allergisk gäst!
Astma- och Allergiförbundet :
http://astmaoallergiforbundet.shop.strd.se/product/8904/0/0/901096

Från tanke till text : en språkhandbok för uppsatsskrivande studenter
Jarrick Arne, Josephson Olle
2., [översedda]uppl. : Lund : Studentlitteratur : 1996 : 133 s. :
ISBN: 91-44-26842-4
Search the University Library catalogue

Schött Kristina
Studentens skrivhandbok
3. [bearb.] uppl. : Stockholm : Liber : 2015 : 185 s. :
ISBN: 9789147114085
Search the University Library catalogue

Gregoire Mary B.
Foodservice organizations : a managerial and systems approach
Ninth edition. : Boston : Pearson : 2016 : 516 s. :
ISBN: 9780134038940
Mandatory
Search the University Library catalogue

Understanding and managing organizational behavior
George Jennifer M., Jones Gareth R.
6th ed., International ed. : Boston, Mass. : Pearson Education : c2012, tr. 2011 : 670 p. :
ISBN: 978-0-273-75379-7 (pbk.)
Mandatory
Search the University Library catalogue