Restaurant and Culinary Arts 1, 15 credits
The course is discontinued from 2024-11-25
Required Knowledge
General entry requirementsLiterature
Valid from: 2017 week 33
Robinson Jancis
Wines and spirits
: understanding style and quality
Rev. ed. :
London :
Wine and Spirit Education Trust :
2011 :
xi, 2-278 s. :
ISBN: 978-1-905819-15-7
Mandatory
Search the University Library catalogue
Svensson Jan-Erik
Stora ölboken
1. uppl. :
Stockholm :
Grenadine :
2013 :
220 s. :
ISBN: 978-91-86287-24-5 (inb.)
Mandatory
Search the University Library catalogue
Nilsson Anne
Kaffe
: kaffehistoria : rosterierna : baristatipsen
1. uppl. :
Stockholm :
Grenadine :
2010 :
155 s. :
ISBN: 978-91-86287-01-6 (inb.)
Mandatory
Search the University Library catalogue
Gustafsson Inga-Britt
Sensorik och marknadsföring
1. uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2014 :
261 s. :
ISBN: 9789144079042
Mandatory
Search the University Library catalogue
Praktisk gastronomi
: servera på restaurang
Jonson Mats, Bagner-Jensmar Miriam, Lindahl Henning, Alfredsson Karin
1. uppl. :
Stockholm :
Liber :
2008 :
168 s. :
ISBN: 978-91-47-08263-6
Search the University Library catalogue
The professional chef
9th ed. :
Hoboken, N.J. :
John Wiley & Sons :
c2011 :
xix, 1212 p. :
ISBN: 9780470421352
Mandatory
Search the University Library catalogue
Livsmedelsvetenskap
Nylander Annica, Jonsson Lena, Marklinder Ingela, Nydahl Margaretha
2., [rev. och uppdaterade] uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2014 :
382 s. :
ISBN: 9789144095677
Mandatory
Search the University Library catalogue
Gustavsson Bernt
Kunskap i det praktiska
Lund :
Studentlitteratur :
2004 :
223 s. :
ISBN: 91-44-03514-4
Mandatory
Search the University Library catalogue
Grönt
: välja, hantera, tillaga
Westerlind Nina, Skoglöf Magnus, Kimbell Katy
Stockholm :
Natur & kultur :
2011 :
400 s. :
ISBN: 978-91-27-13138-5 (inb.)
Search the University Library catalogue
Kött
: välja, hantera, tillaga
Fällman Håkan, Skoglöf Magnus, Kimbell Katy
Stockholm :
Natur & kultur :
2009 :
287, [1] s. :
ISBN: 978-91-27-11787-7 (inb.)
Search the University Library catalogue
Smörgåsbord
: alla klassiska recept i modern tappning
Klötzke Gert, Berglund Per-Erik, Wahlström Niclas, Boström Donald
Stockholm :
Max Ström :
2009 :
248 s. :
ISBN: 978-91-7126-170-0 (inb.)
Search the University Library catalogue
Svensk husmanskost
: en samling gamla svenska recept anpassade till vår tids matlagningsmetoder
Wretman Tore, Claesson Stig
[Ny utg.] :
Stockholm :
Forum :
2008 :
247 s. :
ISBN: 978-91-37-13170-2 (inb.)
Search the University Library catalogue
The Five Aspects Meal Model: a tool for developing meal services in restaurants
Gustafsson Inga-Britt, Öström Åsa, Johansson Jesper, Mossberg Lena
Journal of Foodservice :
2006 :
Artikel i fulltext
Mandatory
Samhällsvetenskapliga metoder
Bryman Alan, Nilsson Björn
2., [rev.] uppl. :
Malmö :
Liber :
2011 :
690 s. :
ISBN: 978-91-47-09068-6
Mandatory
Search the University Library catalogue
Forskningsmetodikens grunder
: att planera, genomföra och rapportera en undersökning
Patel Runa, Davidson Bo
4., [uppdaterade] uppl. :
Lund :
Studentlitteratur :
2011 :
149 s. :
ISBN: 978-91-44-06868-8
Search the University Library catalogue
Jönsson Håkan
Den gastronomiska revolutionen
Stockholm :
Carlsson :
2012 :
224 s. :
ISBN: 978-91-7331-484-8 (inb.)
Search the University Library catalogue