Swedish name: Måltids- och restaurangvetenskap 1
This syllabus is valid: 2014-08-11 valid to 2015-08-16 (newer version of the syllabus exists)
Syllabus for courses starting after 2021-08-16
Syllabus for courses starting between 2017-08-14 and 2021-08-15
Syllabus for courses starting between 2015-08-17 and 2017-08-13
Syllabus for courses starting between 2014-08-11 and 2015-08-16
Course code: 2MR051
Credit points: 15
Education level: First cycle
Main Field of Study and progress level:
Restaurant Management: First cycle, has only upper-secondary level entry requirements
Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail
Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science
Revised by: Director of Umeå School of Restaurant and Culinary Arts, 2014-05-23
Robinson Jancis
Wines and spirits : understanding style and quality
Rev. ed. : London : Wine and Spirit Education Trust : 2011 : xi, 2-278 s. :
ISBN: 978-1-905819-15-7
Mandatory
Search the University Library catalogue
Svensson Jan-Erik
Stora ölboken
1. uppl. : Stockholm : Grenadine : 2013 : 220 s. :
ISBN: 978-91-86287-24-5 (inb.)
Mandatory
Search the University Library catalogue
Te : från Sencha till Lapsang
Bjerke Petter, Mauris Vernon, Pe Helén
[Ny utg.] : Stockholm : Natur och kultur : cop. 2008 : 175, [1] s. :
ISBN: 978-91-27-11665-8 (inb.)
Mandatory
Search the University Library catalogue
Nilsson Anne
Kaffe : kaffehistoria : rosterierna : baristatipsen
1. uppl. : Stockholm : Grenadine : 2010 : 155 s. :
ISBN: 978-91-86287-01-6 (inb.)
Mandatory
Search the University Library catalogue
Praktisk gastronomi : servera på restaurang
Jonson Mats, Bagner-Jensmar Miriam, Lindahl Henning, Alfredsson Karin
1. uppl. : Stockholm : Liber : 2008 : 168 s. :
ISBN: 978-91-47-08263-6
Search the University Library catalogue
The professional chef
9th ed. : Hoboken, N.J. : John Wiley & Sons : c2011 : xix, 1212 p. :
ISBN: 9780470421352
Mandatory
Search the University Library catalogue
Livsmedelsvetenskap
Nylander Annica, Jonsson Lena, Marklinder Ingela, Nydahl Margaretha
2., [rev. och uppdaterade] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2014 : 382 s. :
ISBN: 9789144095677
Mandatory
Search the University Library catalogue
Gustavsson Bernt
Kunskap i det praktiska
Lund : Studentlitteratur : 2004 : 223 s. :
ISBN: 91-44-03514-4
Mandatory
Search the University Library catalogue
Grönt : välja, hantera, tillaga
Westerlind Nina, Skoglöf Magnus, Kimbell Katy
Stockholm : Natur & kultur : 2011 : 400 s. :
ISBN: 978-91-27-13138-5 (inb.)
Search the University Library catalogue
Kött : välja, hantera, tillaga
Fällman Håkan, Skoglöf Magnus, Kimbell Katy
Stockholm : Natur & kultur : 2009 : 287, [1] s. :
ISBN: 978-91-27-11787-7 (inb.)
Search the University Library catalogue
Smörgåsbord : alla klassiska recept i modern tappning
Klötzke Gert, Berglund Per-Erik, Wahlström Niclas, Boström Donald
Stockholm : Max Ström : 2009 : 248 s. :
ISBN: 978-91-7126-170-0 (inb.)
Search the University Library catalogue
Svensk husmanskost : en samling gamla svenska recept anpassade till vår tids matlagningsmetoder
Wretman Tore, Claesson Stig
[Ny utg.] : Stockholm : Forum : 2008 : 247 s. :
ISBN: 978-91-37-13170-2 (inb.)
Search the University Library catalogue
The Five Aspects Meal Model: a tool for developing meal services in restaurants
Gustafsson Inga-Britt, Öström Åsa, Johansson Jesper, Mossberg Lena
Journal of Foodservice : 2006 :
Artikel i fulltext
Mandatory
Samhällsvetenskapliga metoder
Bryman Alan, Nilsson Björn
2., [rev.] uppl. : Malmö : Liber : 2011 : 690 s. :
ISBN: 978-91-47-09068-6
Mandatory
Search the University Library catalogue
Forskningsmetodikens grunder : att planera, genomföra och rapportera en undersökning
Patel Runa, Davidson Bo
4., [uppdaterade] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2011 : 149 s. :
ISBN: 978-91-44-06868-8
Search the University Library catalogue
Jönsson Håkan
Den gastronomiska revolutionen
Stockholm : Carlsson : 2012 : 224 s. :
ISBN: 978-91-7331-484-8 (inb.)
Search the University Library catalogue
Robinson Jancis
Wines and spirits : understanding style and quality
Rev. ed. : London : Wine and Spirit Education Trust : 2011 : xi, 2-278 s. :
ISBN: 978-1-905819-15-7
Mandatory
Search the University Library catalogue
Svensson Jan-Erik
Stora ölboken
1. uppl. : Stockholm : Grenadine : 2013 : 220 s. :
ISBN: 978-91-86287-24-5 (inb.)
Mandatory
Search the University Library catalogue
Te : från Sencha till Lapsang
Bjerke Petter, Mauris Vernon, Pe Helén
[Ny utg.] : Stockholm : Natur och kultur : cop. 2008 : 175, [1] s. :
ISBN: 978-91-27-11665-8 (inb.)
Mandatory
Search the University Library catalogue
Nilsson Anne
Kaffe : kaffehistoria : rosterierna : baristatipsen
1. uppl. : Stockholm : Grenadine : 2010 : 155 s. :
ISBN: 978-91-86287-01-6 (inb.)
Mandatory
Search the University Library catalogue
Praktisk gastronomi : servera på restaurang
Jonson Mats, Bagner-Jensmar Miriam, Lindahl Henning, Alfredsson Karin
1. uppl. : Stockholm : Liber : 2008 : 168 s. :
ISBN: 978-91-47-08263-6
Search the University Library catalogue
Livsmedelsvetenskap - senaste upplagan
Nylander Annica (red), Nydahl Margaretha, Marklinder Ingela, Jonsson Lena
Studentlitteratur :
http://www.studentlitteratur.se/omslagsbild/artnr/32124-01/height/320/width/320/bild.jpg
Mandatory
The professional chef
9th ed. : Hoboken, N.J. : John Wiley & Sons : c2011 : xix, 1212 p. :
ISBN: 9780470421352
Mandatory
Search the University Library catalogue
Grönt : välja, hantera, tillaga
Westerlind Nina, Skoglöf Magnus, Kimbell Katy
Stockholm : Natur & kultur : 2011 : 400 s. :
ISBN: 978-91-27-13138-5 (inb.)
Search the University Library catalogue
Kött : välja, hantera, tillaga
Fällman Håkan, Skoglöf Magnus, Kimbell Katy
Stockholm : Natur & kultur : 2009 : 287, [1] s. :
ISBN: 978-91-27-11787-7 (inb.)
Search the University Library catalogue
Smörgåsbord : alla klassiska recept i modern tappning
Klötzke Gert, Berglund Per-Erik, Wahlström Niclas, Boström Donald
Stockholm : Max Ström : 2009 : 248 s. :
ISBN: 978-91-7126-170-0 (inb.)
Search the University Library catalogue
Svensk husmanskost : en samling gamla svenska recept anpassade till vår tids matlagningsmetoder
Wretman Tore, Claesson Stig
[Ny utg.] : Stockholm : Forum : 2008 : 247 s. :
ISBN: 978-91-37-13170-2 (inb.)
Search the University Library catalogue
The Five Aspects Meal Model: a tool for developing meal services in restaurants
Gustafsson Inga-Britt, Öström Åsa, Johansson Jesper, Mossberg Lena
Journal of Foodservice : 2006 :
Artikel i fulltext
Mandatory
Samhällsvetenskapliga metoder
Bryman Alan, Nilsson Björn
2., [rev.] uppl. : Malmö : Liber : 2011 : 690 s. :
ISBN: 978-91-47-09068-6
Mandatory
Search the University Library catalogue
Forskningsmetodikens grunder : att planera, genomföra och rapportera en undersökning
Patel Runa, Davidson Bo
4., [uppdaterade] uppl. : Lund : Studentlitteratur : 2011 : 149 s. :
ISBN: 978-91-44-06868-8
Mandatory
Search the University Library catalogue
Jönsson Håkan
Den gastronomiska revolutionen
Stockholm : Carlsson : 2012 : 224 s. :
ISBN: 978-91-7331-484-8 (inb.)
Mandatory
Search the University Library catalogue