Main Field of Study and progress level:
Food and Nutrition: Second cycle, has only first-cycle course/s as entry requirements
Grading scale: Three-grade scale
Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science
Revised by: Department of Food, Nutrition and Culinary Science, 2023-05-22
Literature
Valid from:
2023 week 30
Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap Institutionen för kost- och måltidsvetenskap : Mandatory
Bra livsmedelsval för barn 2-17 år baserat på nordiska näringsrekommendationer 2012. Rapport 11 Eneroth H, Björck L Livsmedelsverket : 2015 : Pdf-fil Mandatory
Nationella riktlinjer för måltider i förskolan Livsmedelsverket : 2021 : Länk Mandatory
Nationella riktlinjer för måltider i skolan Livsmedelsverket : 2021 : Länk Mandatory
Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 1. Livsmedelskonsumtion bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet Uppsala: Livsmedelsverket : 2018 : www.slv.se Mandatory
Barn, mat och måltider Benn Jette, Hjälmeskog Karin 1. uppl. : Malmö : Gleerups Utbildning : 2015 : 168 s. : ISBN: 9789140691125 Search the University Library catalogue
Första hjälpen vid matbordet : om barns matkrångel, näringsbehov och smakfavoriter Ask Sara, Kimbell Katy Stockholm : Ordfront : 2016 : 173 s. : ISBN: 978-91-7037-919-2 Search the University Library catalogue
Rinne Sonja Ingrediens-lexikon för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein Sjätte upplagan : Stockholm : Svenska celiakiförbundet : [2015] : 111 sidor : ISBN: 9789188099044 Search the University Library catalogue
Lamm Laurin Kajsa När ditt barn inte äter : praktiska råd för att hitta matlusten 1. uppl. : Malmö : Roos & Tegner : 2015 : 150 s. : ISBN: 9789187905322 Search the University Library catalogue
Näringslära för högskolan Berg Christina, Ellegård Lars, Larsson Christel Sjunde upplagan : Stockholm : Liber : [2021] : 494 sidor : ISBN: 9789147131075 Search the University Library catalogue