Main Field of Study and progress level:
Food and Nutrition: Second cycle, has only first-cycle course/s as entry requirements
Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail
Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science
Revised by: Head of Department of Food and Nutrition, 2019-06-20
Literature
Valid from:
2019 week 33
Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kostvetenskap Senaste versionen :
Bra livsmedelsval för barn 2-17 år baserat på nordiska näringsrekommendationer 2012. Rapport 11 Eneroth H, Björck L Livsmedelsverket : 2015 : Pdf-fil
Bra måltider i förskolan Livsmedelsverket : 2016 : www.slv.se
Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 1. Livsmedelskonsumtion bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet Uppsala: Livsmedelsverket : 2018 : www.slv.se
Barn, mat och måltider Benn Jette, Hjälmeskog Karin 1. uppl. : Malmö : Gleerups Utbildning : 2015 : 168 s. : ISBN: 9789140691125 Search the University Library catalogue
Första hjälpen vid matbordet : om barns matkrångel, näringsbehov och smakfavoriter Ask Sara, Kimbell Katy Stockholm : Ordfront : 2016 : 173 s. : ISBN: 978-91-7037-919-2 Search the University Library catalogue
Wahlman Laurell Birgitta Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein 5. uppl. : Stockholm : Gothia : 2012 : 111 s. : ISBN: 978-91-7205-837-8 Search the University Library catalogue
Lamm Laurin Kajsa När ditt barn inte äter : praktiska råd för att hitta matlusten 1. uppl. : Malmö : Roos & Tegner : 2015 : 150 s. : ISBN: 9789187905322 Search the University Library catalogue
Näringslära för högskolan Abrahamsson Lillemor, Andersson Agneta, Nilsson Gerd 6. uppl. : Liber : 2013 : 480 s. : ISBN: 9789147105205 Search the University Library catalogue