"False"
Skip to content
printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Food and meals for children and adolescents, 7.5 Credits

The course is discontinued from 2025-03-24

Swedish name: Mat och måltider för barn och ungdomar

This syllabus is valid: 2019-08-12 valid to 2021-08-29 (newer version of the syllabus exists)

Course code: 6KN024

Credit points: 7.5

Education level: Second cycle

Main Field of Study and progress level: Food and Nutrition: Second cycle, has only first-cycle course/s as entry requirements

Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail

Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science

Revised by: Head of Department of Food and Nutrition, 2019-06-20

Literature

Valid from: 2019 week 33

Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kostvetenskap
Senaste versionen :

Bra livsmedelsval för barn 2-17 år – baserat på nordiska näringsrekommendationer 2012. Rapport 11
Eneroth H, Björck L
Livsmedelsverket : 2015 :
Pdf-fil

Bra måltider i förskolan
Livsmedelsverket : 2016 :
www.slv.se

Bra måltider i skolan. Råd för förskoleklass, grundskola, gymnasieskola och fritidshem
Livsmedelsverket :
https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/publikationsdatabas/broschyrer/bra-mat-i-skolan.pdf

Nordic Nutrition Recommendations 2012 : integrating nutrition and physical activity
5th edition : Copenhagen : Nordic Council of Ministers : 2014 : 627 s. :
Fritt tillgänglig via Nordiska ministerrådet
ISBN: 9789289326711
Search the University Library catalogue

Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 1. Livsmedelskonsumtion bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
Uppsala: Livsmedelsverket : 2018 :
www.slv.se

Barn, mat och måltider
Benn Jette, Hjälmeskog Karin
1. uppl. : Malmö : Gleerups Utbildning : 2015 : 168 s. :
ISBN: 9789140691125
Search the University Library catalogue

Första hjälpen vid matbordet : om barns matkrångel, näringsbehov och smakfavoriter
Ask Sara, Kimbell Katy
Stockholm : Ordfront : 2016 : 173 s. :
ISBN: 978-91-7037-919-2
Search the University Library catalogue

Wahlman Laurell Birgitta
Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein
5. uppl. : Stockholm : Gothia : 2012 : 111 s. :
ISBN: 978-91-7205-837-8
Search the University Library catalogue

Matlust för barn 0-6 år
Coull Mia, Ask Sara
Stockholm : Prisma : 2008 : 255 s. :
ISBN: 978-91-518-5028-3 (inb.)
Search the University Library catalogue

Lamm Laurin Kajsa
När ditt barn inte äter : praktiska råd för att hitta matlusten
1. uppl. : Malmö : Roos & Tegner : 2015 : 150 s. :
ISBN: 9789187905322
Search the University Library catalogue

Näringslära för högskolan
Abrahamsson Lillemor, Andersson Agneta, Nilsson Gerd
6. uppl. : Liber : 2013 : 480 s. :
ISBN: 9789147105205
Search the University Library catalogue