"False"
Skip to content
printicon
Main menu hidden.
Syllabus:

Food and meals for children and adolescents, 7.5 Credits

The course is discontinued from 2025-03-24

Swedish name: Mat och måltider för barn och ungdomar

This syllabus is valid: 2021-08-30 valid to 2023-07-23 (newer version of the syllabus exists)

Course code: 6KN024

Credit points: 7.5

Education level: Second cycle

Main Field of Study and progress level: Food and Nutrition: Second cycle, has only first-cycle course/s as entry requirements

Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail

Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science

Revised by: Department of Food, Nutrition and Culinary Science, 2020-03-02

Literature

  • Valid from: 2022 week 30

    Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
    Institutionen för kost- och måltidsvetenskap :
    Mandatory

    Bra livsmedelsval för barn 2-17 år – baserat på nordiska näringsrekommendationer 2012. Rapport 11
    Eneroth H, Björck L
    Livsmedelsverket : 2015 :
    Pdf-fil
    Mandatory

    Nationella riktlinjer för måltider i förskolan
    Livsmedelsverket : 2021 :
    Länk
    Mandatory

    Nationella riktlinjer för måltider i skolan
    Livsmedelsverket : 2021 :
    Länk
    Mandatory

    Nordic Nutrition Recommendations 2012 : integrating nutrition and physical activity
    5th edition : Copenhagen : Nordic Council of Ministers : 2014 : 627 s. :
    Fritt tillgänglig via Nordiska ministerrådet
    ISBN: 9789289326711
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 1. Livsmedelskonsumtion bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
    Uppsala: Livsmedelsverket : 2018 :
    www.slv.se
    Mandatory

    Barn, mat och måltider
    Benn Jette, Hjälmeskog Karin
    1. uppl. : Malmö : Gleerups Utbildning : 2015 : 168 s. :
    ISBN: 9789140691125
    Search the University Library catalogue

    Första hjälpen vid matbordet : om barns matkrångel, näringsbehov och smakfavoriter
    Ask Sara, Kimbell Katy
    Stockholm : Ordfront : 2016 : 173 s. :
    ISBN: 978-91-7037-919-2
    Search the University Library catalogue

    Rinne Sonja
    Ingrediens-lexikon för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein
    Sjätte upplagan : Stockholm : Svenska celiakiförbundet : [2015] : 111 sidor :
    ISBN: 9789188099044
    Search the University Library catalogue

    Matlust för barn 0-6 år
    Coull Mia, Ask Sara
    Stockholm : Prisma : 2008 : 255 s. :
    ISBN: 978-91-518-5028-3 (inb.)
    Search the University Library catalogue

    Lamm Laurin Kajsa
    När ditt barn inte äter : praktiska råd för att hitta matlusten
    1. uppl. : Malmö : Roos & Tegner : 2015 : 150 s. :
    ISBN: 9789187905322
    Search the University Library catalogue

    Näringslära för högskolan
    Berg Christina, Ellegård Lars, Larsson Christel
    Sjunde upplagan : Stockholm : Liber : [2021] : 494 sidor :
    ISBN: 9789147131075
    Search the University Library catalogue

  • Valid from: 2021 week 35

    Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kostvetenskap
    Senaste versionen :
    Mandatory

    Bra livsmedelsval för barn 2-17 år – baserat på nordiska näringsrekommendationer 2012. Rapport 11
    Eneroth H, Björck L
    Livsmedelsverket : 2015 :
    Pdf-fil
    Mandatory

    Nationella riktlinjer för måltider i förskolan
    Livsmedelsverket : 2021 :
    Länk
    Mandatory

    Nationella riktlinjer för måltider i skolan
    Livsmedelsverket : 2021 :
    Länk
    Mandatory

    Nordic Nutrition Recommendations 2012 : integrating nutrition and physical activity
    5th edition : Copenhagen : Nordic Council of Ministers : 2014 : 627 s. :
    Fritt tillgänglig via Nordiska ministerrådet
    ISBN: 9789289326711
    Mandatory
    Search the University Library catalogue

    Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 1. Livsmedelskonsumtion bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
    Uppsala: Livsmedelsverket : 2018 :
    www.slv.se
    Mandatory

    Barn, mat och måltider
    Benn Jette, Hjälmeskog Karin
    1. uppl. : Malmö : Gleerups Utbildning : 2015 : 168 s. :
    ISBN: 9789140691125
    Search the University Library catalogue

    Första hjälpen vid matbordet : om barns matkrångel, näringsbehov och smakfavoriter
    Ask Sara, Kimbell Katy
    Stockholm : Ordfront : 2016 : 173 s. :
    ISBN: 978-91-7037-919-2
    Search the University Library catalogue

    Wahlman Laurell Birgitta
    Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein
    5. uppl. : Stockholm : Gothia : 2012 : 111 s. :
    ISBN: 978-91-7205-837-8
    Search the University Library catalogue

    Matlust för barn 0-6 år
    Coull Mia, Ask Sara
    Stockholm : Prisma : 2008 : 255 s. :
    ISBN: 978-91-518-5028-3 (inb.)
    Search the University Library catalogue

    Lamm Laurin Kajsa
    När ditt barn inte äter : praktiska råd för att hitta matlusten
    1. uppl. : Malmö : Roos & Tegner : 2015 : 150 s. :
    ISBN: 9789187905322
    Search the University Library catalogue

    Näringslära för högskolan
    Abrahamsson Lillemor, Andersson Agneta, Nilsson Gerd
    6. uppl. : Liber : 2013 : 480 s. :
    ISBN: 9789147105205
    Search the University Library catalogue

  • Valid from: 2020 week 1

    Att skriva PM/ Rapporter/ Uppsatser. Umeå: Institutionen för kostvetenskap
    Senaste versionen :

    Bra livsmedelsval för barn 2-17 år – baserat på nordiska näringsrekommendationer 2012. Rapport 11
    Eneroth H, Björck L
    Livsmedelsverket : 2015 :
    Pdf-fil

    Bra måltider i förskolan
    Livsmedelsverket : 2016 :
    www.slv.se

    Bra måltider i skolan. Råd för förskoleklass, grundskola, gymnasieskola och fritidshem
    Livsmedelsverket :
    https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/publikationsdatabas/broschyrer/bra-mat-i-skolan.pdf

    Nordic Nutrition Recommendations 2012 : integrating nutrition and physical activity
    5th edition : Copenhagen : Nordic Council of Ministers : 2014 : 627 s. :
    Fritt tillgänglig via Nordiska ministerrådet
    ISBN: 9789289326711
    Search the University Library catalogue

    Riksmaten ungdom 2016-17. Så äter ungdomar i Sverige. Del 1. Livsmedelskonsumtion bland ungdomar i åk 5, åk 8 och åk 2 på gymnasiet
    Uppsala: Livsmedelsverket : 2018 :
    www.slv.se

    Barn, mat och måltider
    Benn Jette, Hjälmeskog Karin
    1. uppl. : Malmö : Gleerups Utbildning : 2015 : 168 s. :
    ISBN: 9789140691125
    Search the University Library catalogue

    Första hjälpen vid matbordet : om barns matkrångel, näringsbehov och smakfavoriter
    Ask Sara, Kimbell Katy
    Stockholm : Ordfront : 2016 : 173 s. :
    ISBN: 978-91-7037-919-2
    Search the University Library catalogue

    Wahlman Laurell Birgitta
    Ingredienslexikon : för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk- och sojaprotein
    5. uppl. : Stockholm : Gothia : 2012 : 111 s. :
    ISBN: 978-91-7205-837-8
    Search the University Library catalogue

    Matlust för barn 0-6 år
    Coull Mia, Ask Sara
    Stockholm : Prisma : 2008 : 255 s. :
    ISBN: 978-91-518-5028-3 (inb.)
    Search the University Library catalogue

    Lamm Laurin Kajsa
    När ditt barn inte äter : praktiska råd för att hitta matlusten
    1. uppl. : Malmö : Roos & Tegner : 2015 : 150 s. :
    ISBN: 9789187905322
    Search the University Library catalogue

    Näringslära för högskolan
    Abrahamsson Lillemor, Andersson Agneta, Nilsson Gerd
    6. uppl. : Liber : 2013 : 480 s. :
    ISBN: 9789147105205
    Search the University Library catalogue