Meals in Preschool and School - Pedagogical and Health Perspectives, 7.5 Credits
Swedish name: Måltider i förskola och skola - pedagogiska och hälsomässiga perspektiv
This syllabus is valid: 2025-07-21
and until further notice
Course code: 6KN042
Credit points: 7.5
Education level: Second cycle
Main Field of Study and progress level:
Food and Nutrition: Second cycle, has only first-cycle course/s as entry requirements
Grading scale: Pass with distinction, Pass, Fail
Responsible department: Department of Food, Nutrition and Culinary Science
Established by: Department of Food, Nutrition and Culinary Science, 2025-02-26
Literature
Valid from:
2025 week 30
Nationella riktlinjer för måltider i förskolan Livsmedelsverket : Länk Mandatory
Nationella riktlinjer för måltider i skolan Livsmedelsverket : Länk Mandatory
Skolmåltiden en viktig del av en bra skola Livsmedelsverket : 2015 : Länk Mandatory
Riksmaten småbarn 202124 Så äter småbarn i Sverige Moraeus L, et al. Livsmedelsverket : 2024 : Länk Mandatory
Riksmaten ungdom 2016-17 Livsmedelskonsumtion bland ungdomar i Sverige Warensjö Lemming Eva, et al. Livsmedelsverket : 2018 : Länk Mandatory
Sociala, fysiska och pedagogiska aspekter av skolmåltiden Frödén S, Olsson C, Waling M Livsmedelsverket : 2024 : Länk Mandatory
Navigating school meal environments : perspectives of pupils diagnosed with autism spectrum disorder or ADHD Sandberg S.G., Nyroos M, Waling M, Olsson C Journal of School Nursing : 2025 : Länk Mandatory
Between good intentions and practical constraints : Swedish teachers' perceptions of school lunch Berggren Linda, Olsson Cecilia, Rönnlund Maria, Waling Maria Routledge : 2020 : http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:umu:diva-176455 Mandatory
Food as a tool for learning in everyday activities at preschool - an exploratory study from Sweden. Sepp H, Höijer K Food & Nutrition Research : 2016 : Länk Mandatory
Att skriva PM/Rapporter/Uppsatser. Umeå: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap Institutionen för kost- och måltidsvetenskap : Mandatory