Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 18 januari 2021)

Historia, Facilitet för proteomik

Faciliteten för proteomik startade sitt arbete hösten 2003. Under 2009 integrerades faciliteten i det Kemiska Biologiska Centrumet (KBC) vid Umeå universitet och Sveriges lantbruksuniversitet i Umeå, och under 2012 blev den också en core-facilitet vid KBC. Från början har faciliteten för proteomik arbetat för att tjäna forskningen inom hela området av livsvetenskap vid Umeå universitet, universitetssjukhuset och Sveriges lantbruksuniversitet i Umeå. Detta arbete omfattade service, utbildning och samarbeten. Den har framgångsrikt bidragit till många forskningsstudier och till undervisning på grundnivå och forskarutbildning.