"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Data security technology background vector in blue tone

AI och cybersäkerhet

tis
26
mar
Tid Tisdag 26 mars, 2024 kl. 13:00 - 15:30
Plats Zoom

Exempel på hur både individer och organisationer utsätts för cyberattacker är frekvent förekommande i media idag. Individer och offentliga organisationer är beroende av sina digitala infrastrukturer. Att skydda dessa från cyberattacker och obehörig åtkomst kräver metoder, teknologier och processer som skyddar konfidentialitet, integritet och tillgänglighet för datorsystem, nätverk och data.

Även om cybersäkerhet för närvarande är ett forskningsämne som engagerar främst datavetare och dataskpecialister för att utveckla säkra system, är den mänskliga sidan av digital infrastruktur grundläggande för all cybersäkerhet. Många av de största cybersäkerhetshoten är i grunden sociala och riktar sig mot människor som använder eller driver infrastrukturerna. Ett exempel är phishing-attacker där människor lockas att lämna ut information eller dåliga lösenordspraxis som att placera lösenord på lappar under tangentbord. Människor utsätts ofta för olika typer av phishing-attacker som kan lura människor att dela med sig av privat information eller pengar, ofta riktade mot äldre personer och barn. Konsekvenserna av attacker och obehörig åtkomst kan vara djupt skadliga eftersom samhällets digitala infrastrukturer är instrumentella för att tillhandahålla hälsovård, kommunala tjänster, transporter, elförsörjning och ekonomiska transaktioner. Myndigheter och hälso- och sjukvård behöver hantera och skydda känslig, personlig information i enlighet med lagar som reglerar personuppgifter.

Eventet AI och Cybersäkerhet

Den 26 mars välkomnar WASP-HS representanter från näringslivet och forskare för att diskutera hur frågor om cybersäkerhet påverkas av artificiell intelligens (AI) och hur AI påverkar frågor om cybersäkerhet är det övergripande ämnet för WASP-HS-evenemanget AI och Cybersäkerhet. Evenemanget fungerar som en bro mellan forskare och teoretiska experter om ämnet och näringslivet med praktisk expertis.

Diskussionerna som äger rum under evenemanget kommer att sammanfattas och publiceras i en rapport, tillgänglig för alla. Se tidigare rapporter baserade på WASP-HS events.

Program

13.00-13.05 Introduktion

13.05-13.45 Nyckelnot och frågor och svar
Staffan Truvé, CTO och medgrundare av Recorded Futured

13.45-14.45 Diskussioner i breakout-rum

14.45-15.00 Gemensam sammanfattning av diskussioner

15.00-15.20 Nyckelnot och frågor och svar
Charles Berret, postdoktorand inom kritisk datavisualisering vid Linköpings universitet

15.20-15.30 Slut på eventet

Läs mer och registrera dig.

Evenemangstyp: Övrigt

Staffan Truvé, CTO och medgrundare av Recorded Futured

Charles Berret, postdoktorand inom kritisk datavisualisering vid Linköpings universitet