"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Ansvarig Artificiell intelligens: Från principer till handling

tor
21
okt
Tid Torsdag 21 oktober, 2021 kl. 08:00 - 09:00
Plats Online

AI förändrar hur vi arbetar, lever och löser utmaningar men oro för rättvisa, transparens eller integritet ökar också. I denna föreläsning kommer professor Virginia Dignum vid Institutionen för datavetenskap, Umeå universitet, att diskutera behovet av att arbeta mot tekniska och sociojuridiska lösningar som hjälper AI-utövare att anpassa sina system till våra samhälls principer och värderingar.

Om föreläsningsserien

Detta är en global föreläsningsserie inom AI, med titeln Monash Prato Dialogue är värd för Monash Data Futures Institute, som är ett institut inom Monash University, med fokus på att samla all AI- och datavetenskaplig forskning. Serien syftar till att utforska den utvecklande effekten av datavetenskap och AI i samhället genom att främja en global dialog.

Om föreläsningen

Varje dag ser vi nyheter om framsteg och artificiell intelligens samhälleliga påverkan. AI förändrar hur vi arbetar, lever och löser utmaningar men oro för rättvisa, transparens eller integritet ökar också. Att säkerställa ett etiskt anpassat syfte är mer än att utforma system vars resultat kan lita på. Det handlar om hur vi designar dem, varför vi designar dem och vilka som är med och utformar dem. Om vi ​​ska producera ansvarsfullt pålitlig AI måste vi arbeta mot tekniska och socio-juridiska initiativ och lösningar som ger konkreta instruktioner, verktyg och andra sätt att diktera, hjälpa och utbilda AI -utövare i att anpassa sina system till våra samhälls principer och värderingar.

Om talaren

Professor Virginia Dignum är professor i ansvarig artificiell intelligens vid Umeå universitet, Sverige och associerad med TU Delft i Nederländerna. Hon är chef för WASP-HS, Wallenberg Program on Humanities and Society for AI, Autonomous Systems and Software, det största svenska nationella forskningsprogrammet om grundläggande tvärvetenskaplig forskning om AI: s samhälleliga och mänskliga påverkan. Hon är medlem i Royal Swedish Academy of Engineering Sciences och stipendiat i European Artificial Intelligence Association (EURAI). Hon är engagerad i politiska och medvetenhetsinsatser för ansvarsfull utveckling och användning av AI, som medlem i Europeiska kommissionens expertgrupp för hög nivå om artificiell intelligens, arbetsgruppen för ansvarig AI för det globala partnerskapet om AI (GPAI), World Economic Forumets Global Artificial Intelligence Council, och som en av grundarna i ALLAI, den nederländska AI -alliansen. Hennes bok ”Ansvarsfull artificiell intelligens: utveckla och använda AI på ett ansvarsfullt sätt” publicerades av Springer-Nature 2019.

Registrera dig här (Mer information kommer att skickas vid registrering.)
För frågor, vänligen kontakta oss på: datafutures@monash.edu

Evenemangstyp: Seminarium
Talare
Virginia Dignum
Professor
Läs om Virginia Dignum