"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Conservation contracts and political regimes

lör
19
okt
Tid Lördag 19 oktober, 2019 kl. 11:10 - 11:30
Plats MIT Place, MIT-huset

Bård Harstad, Oslo universitet, och Torben K. Mideksa, Uppsala universitet, får Erik Kempes pris vid Årshögtidens ceremoni den 19 oktober kl. 17.00 i Aula Nordica.

På förmiddagen den 19 oktober håller Bård Harstad och Torben K. Mideksa en högtidsföreläsning om tropisk avskogning och ekonomiska drivkrafter.

Tropisk avskogning är ett allvarligt miljöproblem, inte minst genom stora utsläpp av växthusgaser. I sin studie ”Conservation Contracts and Political Regimes” utvecklar Bård Harstad och Torben K. Mideksa en ekonomisk-teoretisk modell som visar hur decentralisering av det ekonomiska beslutsfattandet kan komma att påverka avskogning på olika sätt i olika politisk-ekonomiska miljöer. Resultaten visar också hur överenskommelser om att bevara tropiska skogar kan utformas, när ett donerande land erbjuder länder med tropiska skogar ekonomisk kompensation för att bevara dessa. Studien bidrar därför väsentligt till förståelsen av de ekonomiska drivkrafterna bakom tropisk avskogning.

Föreläsningen hålls på engelska.

Högtidsföreläsningar 2019

Föreläsningen är öppen för alla, är gratis och ingår i ett omfattande program av populärvetenskapliga föreläsningar från 9.00–12.00.

Läs hela föreläsningsprogrammet

Arrangör: Umeå universitet
Evenemangstyp: Föreläsning