"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Design for life

lör
19
okt
Tid Lördag 19 oktober, 2019 kl. 10:00 - 10:20
Plats N440, Naturvetarhuset

Anne Asensio, industridesigner från Paris, promoveras till filosofie hedersdoktor vid Årshögtidens ceremoni den 19 oktober kl. 17.00 i Aula Nordica.

På förmiddagen den 19 oktober håller Anne Asensio sin högtidsföreläsning om vikten av att välkomna tekniska innovationer.

Industridesigner Anne Asensio uppmanar morgondagens kollegor att välkomna ny teknik, och att använda det som ett positivt verktyg för att möta våra sociala behov. Anne Asensio hamnar högt på flera rankinglistor över kvinnliga ledare. Efter en lång karriär inom bilindustrin arbetar hon i dag som Vice-president of Design Experience vid Dassault Systèmes i Paris, där hon övervakar utvecklingen av 3D-lösningar. Hennes arbete visar ett stringent intresse för innovation och är själva definitionen av framtida designpraktik och -metoder. Hennes breda erfarenhet från industrin ger tyngd åt argument om hur användbar och innovativ design bör främjas i en akademisk miljö.

Föreläsningen hålls på engelska.

Högtidsföreläsningar 2019

Föreläsningen är öppen för alla, är gratis och ingår i ett omfattande program av populärvetenskapliga föreläsningar från 9.00–12.00 på Campus Umeå.

Läs hela föreläsningsprogrammet

Evenemangstyp: Föreläsning