"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Dofter av solastalgi: en sensorisk workshop med Tarsh Bates

sön
5
maj
Tid Söndag 5 maj, 2024 kl. 13:00 - 16:00
Plats UmArts Research Center

Varmt välkommen att delta i en workshop med forskaren Tarsh Bates för att dela dina minnen och upplevelser av dofterna i dina miljöer och utforska verktyg för att förstå hur doft hänger ihop med dina känslor om miljöförändringar.

Aromer finns överallt och påverkar oss och livet omkring oss på sätt som ord inte kan beskriva. Förändringar i dofterna i världen omkring oss kan ha en betydande inverkan på hur vi mår fysiskt och känslomässigt, men vi märker vanligtvis inte det om det inte luktar illa. Konstruktion och klimatförändringar orsakar några av de största förändringarna för tillfället, men vi har inte mycket kontroll över dessa. Att hitta sätt att skapa nya doftlandskap kan hjälpa oss att känna oss mer anslutna till livet omkring oss och mer bemyndigade att skapa positiv förändring.

Denna workshop är en del av projektet Scents of Solastalgia (SoS) som utvecklats av Tarsh Bates och Susan Hauri-Downing på PICA, Perth Institute of Contemporary Arts. SoS är en del av Scentsory Foraging, ett transdisciplinärt forskningsprojekt som satsar på in-/påtagligheten av doft i metabolismer av flera arter och består av tre undersökningar. Scentsory Foraging är en del av Bates postdoktorala forskning inom design och molekylärbiologi vid Umeå universitet, med stöd av  Designhögskolan, Institutionen för molekylärbiologi och UmArts forskningscenter för arkitektur, design och konst.

Registrera dig här om du vill medverka i workshoppen. Att medverka är helt gratis men registrering krävs. Tonåringar och vuxna är välkomna men workshoppen är inte anpassad till barn. 

Evenemangstyp: Workshop