"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Grundutbildning ProDiver

ons
27
okt
Tid Onsdag 27 oktober, 2021 kl. 13:00 - 15:30
Plats Triple Helix, Universitetsledningshuset

ProDiver är det verktyg som används för att bygga rapporter till Fokusportalen. Det är samma verktyg som utvecklarna använder för att bygga rapporter och utbildningen riktar sig till personer som vill lära sig att bygga egna uppföljningsrapporter. För att få ut som mycket som möjligt av utbildningen är det bra om du har gått Fokus grundutbildning eller är en van användare av Fokusportalen.

Vad får jag lära mig?

På utbildningen går vi igenom vilka datauppsättningar du kan använda dig av för att bygga rapporter och hur uppbyggnaden av en rapport ser ut. Vi går också igenom hur du kan lägga till fler dimensioner i en rapport, hur du kan dyka er ner eller sortera i en rapport och hur du kan lägga till eller ta bort beräkningar. Vi tittar även på hur du kan skapa en rapport som är lätt att förstå och hur du kan spara den för att ta fram vid ett senare tillfälle.

Hur anmäler jag mig?

Anmälan sker genom att skicka in ett ärende via vår servicedesk på länken nedan. Logga in, välj kategorin ”Fokus” och skriv ”ProDiver utbildning” i rubriken.

Har du fått en plats på utbildningen kommer du att få en bokningsbekräftelse skickad till dig. Vi tar emot ett begränsat antal platser på utbildningen för att kunna ta emot individuella frågor men också för att kunna hålla koll på hur många vi blir i lokalen för att kunna sitta med avstånd så att alla ska känna sig trygga.
www.umu.se/servicedesk

Du kan med fördel ha med dig en bärbar dator till utbildningen för att lättare komma ihåg och hänga med på det som visas. Inför utbildningen får du gärna försöka att ladda ner verktyget ProDiver till din dator. Det finns en manual över hur du enklast gör detta på länken nedan.
www.fokus.umu.se/installera-prodiver

Evenemangstyp: Kurs/Utbildning