Hoppa direkt till innehållet

Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

printicon
Huvudmenyn dold.

Jonas Knutsson tar emot Kungl. Skytteanska Samfundets stora pris

fre
24
maj
Tid Fredag 24 maj, 2019 kl. 15:00 - 16:30
Plats Ljusgården, lärarutbildningshuset

Kungl. Skytteanska Samfundet delar ut sitt stora pris på 250 000 kr till musikern Jonas Knutsson. Förutom prisutdelningen hålls ett panelsamtal som leds av programledaren i Sveriges radios Jazzradion Märet Öman. Det kommer även att framföras levande musik.

Jonas Knutsson har idag hela världen som sin musikarbetsplats, men med båda fötterna stadigt i Västerbotten.

Få musiker idag kan uppvisa en så påtaglig bredd i musikaliska uttryck vad gäller form och innehåll, och samtidigt äga en geografisk förankring i flera olika världsdelar.

Jonas Knutsson är att betrakta som en genuint nyfiken global upptäcktsresande i musik, dels rent tekniskt på sitt instrument som består av saxofoner i olika skepnader.

Men han kan också bearbeta ett musikaliskt innehåll som är så diversifierat att det innefattar både jazz- och folkmusik, samisk jojk, västafrikansk och nord- och sydindisk klassisk musik.

Det är ingen överdrift att kalla Jonas Knutsson för flitig, både som komponerande, improviserande, ensemblespelande eller undervisande musiker i sin utövning av ett kulturarbete som nått långt utanför Norrlands gränser, rotat i och präglat av genuin norrländsk identitet och originalitet.

Alla är varmt välkomna!

Arrangör: Umeå universitet
Evenemangstyp: Övrigt