"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Jonas Knutsson tar emot Kungl. Skytteanska Samfundets stora pris

fre
24
maj
Tid Fredag 24 maj, 2019 kl. 15:00 - 16:30
Plats Ljusgården, lärarutbildningshuset

Kungl. Skytteanska Samfundet delar ut sitt stora pris på 250 000 kr till musikern Jonas Knutsson. Förutom prisutdelningen hålls ett panelsamtal som leds av programledaren i Sveriges radios Jazzradion Märet Öman. Det kommer även att framföras levande musik.

Jonas Knutsson har idag hela världen som sin musikarbetsplats, men med båda fötterna stadigt i Västerbotten.

Få musiker idag kan uppvisa en så påtaglig bredd i musikaliska uttryck vad gäller form och innehåll, och samtidigt äga en geografisk förankring i flera olika världsdelar.

Jonas Knutsson är att betrakta som en genuint nyfiken global upptäcktsresande i musik, dels rent tekniskt på sitt instrument som består av saxofoner i olika skepnader.

Men han kan också bearbeta ett musikaliskt innehåll som är så diversifierat att det innefattar både jazz- och folkmusik, samisk jojk, västafrikansk och nord- och sydindisk klassisk musik.

Det är ingen överdrift att kalla Jonas Knutsson för flitig, både som komponerande, improviserande, ensemblespelande eller undervisande musiker i sin utövning av ett kulturarbete som nått långt utanför Norrlands gränser, rotat i och präglat av genuin norrländsk identitet och originalitet.

Alla är varmt välkomna!

Arrangör: Umeå universitet
Evenemangstyp: Övrigt