"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Wood debris at the ground, and a factory in the background

Konst, vetenskap och träd – en invigning

sön
19
maj
Tid Söndag 19 maj, 2024 kl. 10:00 - 15:00
Plats Vännforsbäck 23, 911 92 Vännäs

Välkommen till invigningen av ett skogskonstverk och en vetenskaplig presentation om död ved och dess roll i skogens ekosystem.

Tillsammans med Bildmuseet och Kullar & Klang bjuder Future Forests forskare vid UMU, SLU och Skogforsk att delta vid invigningen av ett skogskonstverk, och en vetenskaplig presentation om död ved och dess roll i skogens ekosystem, samt utrymme för diskussion över olika forskningsområden, och mellan konst och vetenskap.

Evenemanget består av en introduktion av Moa Sandström (skogsintendent, Kullar & Klang), Anca Rujoiu (intendent, Bildmuseet) Janina Priebe (biträdande programansvarig, Future Forests vid Umeå Universitet) och Jörgen Sjögren (Universitetslektor och koordinator för kompetensområdet Restaureringsekologi, SLU), samt en dialog med konstnärerna. Invigningen av skulpturen kommer att innehålla ett performativt stycke och en gemensam promenad i skogen.
 
Evenemanget är anordnat av Bildmuseet i samarbete med konstnärerna Malin Arnell och Åsa Elzén, Future Forests vid Umeå Universitet och Kullar & Klang i Vännforsbäck.

Konstverk

Waste waste waste (Spill spill spill)
Skulptur
av konstnärerna Malin Arnell och Åsa Elzén

Som en del i Bildmuseets utställning Åtta grader / samtida konst om skogen ger detta konstverk en annan förståelse för vad som anses vara "avfall" under en skogs livscykel. 

Skulpturen i skogen är en integrerad del av konstnärernas arbete på uppdrag av Bildmuseet och en förlängning av det offentliga verket Skogen kallar – ett oändligt kontaminerat samarbete eller dansandet är en form av skogskunskap i Julita, Södermanland. Där tog konstnärerna en bit skogsmark ur produktion genom ett konstnärs-rättsligt ingripande för att säkerställa dess fortlevnad i all evighet.

Praktisk information

Vi erbjuder bussresa till och från Vännforsbäck. Bussen går 10:00 från Umeå universitet och åker tillbaka vid 15:00.

OBS! Antalet platser i bussen är begränsade, så först till kvarn gäller. Säkra din plats genom att registrera dig nedan.

Du kan också åka till Kullar & Klang i Vännforsbäck på egen hand och sluta upp med oss klockan 11:00.

Anmälan

Lunch ingår för den som har anmält sig.

Anmälningsformulär

 

Foto: Malin Arnell & Åsa Elzén , Skogen kallar – Ett oändligt kontaminerat samarbete eller Dansandet är en form av skogskunskap. Utsträckning: Spillvirke, 2024. Installation och processbaserat arbete (detalj) 

Arrangör: Bildmuseet
Evenemangstyp: Övrigt
Kontaktperson
Janina Priebe
Läs om Janina Priebe