"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

#NÖDVÄRN – hur långt har vi kommit?

mån
21
okt
Tid Måndag 21 oktober, 2019 kl. 13:00 - 17:00
Plats Aula Nordica, Umeå universitet

I december 2017 lämnade poliser, före detta poliser, civilanställda, före detta civilanställda och polisstuderande in vittnesmål från ett slutet upprop inom #metoo-rörelsen, #nödvärn. Berättelserna handlade om sexuella eller andra trakasserier, maktmissbruk, tystnadskultur och kränkningar på grund av kön, som upplevts internt inom Polisen och Polisutbildningen.

Arbetet fortsätter.
Frågan är viktig att hålla levande och är en del i våra organisationers pågående arbete med likabehandlingsfrågor. I november 2018 anordnade polisregion Nord och Polisutbildningen i Umeå en temadag om #nödvärn. Nu har ett år passerat och samma arrangörer bjuder in till en ny temadag för att fortsätta arbetet tillsammans: #nödvärn – hur långt har vi kommit?

Studenter och medarbetare från Polisutbildningen samt medarbetare från Polismyndigheten är inbjudna att delta. Målet med seminariet är att öka kunskaperna om sexuella trakasserier samt att förebygga trakasserier och kränkningar i vår arbets- och studiemiljö. På programmet finns både gästföreläsningar och workshops för diskussion och reflektion.

Boka in datumet redan nu!

Arrangör:
Evenemangstyp: Konferens