"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Detta p.g.a. skyddsåtgärder vid cyberattacken den 2 maj. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

Umeå Arktiska Seminarie: Rollen av erfarenhet i ekologisk forskning

tor
12
mar
Tid Torsdag 12 mars, 2020 kl. 12:00 - 13:00
Plats Fatmomakke, Norra Beteendevetarhuset, Plan 4

Det finns en växande medvetenhet inom naturvetenskapen av nyttan av att samarbeta med urfolk och lokalt bofasta när en forskar på aspekter av miljön som de lever i. Dessa samarbeten kan förstärka och förbättra kvalitén i vetenskaplig forskning, men kan också i vissa fall leda till problem och missförstånd.

Vid detta seminarium lyfts exempel på fördelar och svårigheter i samarbeten med urfolk och lokalbefolkning som kan uppstå under forskningsprocessen. Därefter kommer diskussionen att vara öppen för att generera idéer och uppmuntra tankar om när och hur samarbeten bör genomföras, samt rollen som forskarens egna erfarenhet i dess egen studiemiljö spelar för att påverka kvalitén på dess arbete.

Som vanligt på våra arktiska seminarier så serveras en lättare vegetarisk/vegansk lunch med måltidsdryck till föranmälda deltagare. Anmälan sker via länken nedan. Sista anmälningsdag är 9 mars, 2020.

Evenemangstyp: Seminarium

Ilona P. Kater är doktorandstudent som forskar på renars ekologi tillsammans med renskötande samer i Sverige. Hon är en del av det interdisciplinära DurhamARCTIC programmet vid Durham Unversitet, Storbritannien, som leds av ett team både från biovetenskap och antropologi. Vid Umeå Universitet är hon gäst under Johan Olofsson, EMG.

Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).