"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Samverkanseftermiddag om VFU/praktik

tor
20
apr
Tid Torsdag 20 april, 2023 kl. 14:00 - 16:00
Plats Digitalt via Zoom

Eftermiddagen vänder sig till alla som arbetar med VFU och praktik, antingen som samordnare eller handledare inom förskola, kommunal eller fristående skolverksamhet samt inom universitetet. Sprid gärna informationen till berörda.

Kristina Henriksson, universitetslektor inom pedagogik på Linnéuniversitetet kommer att hålla en föreläsning om sin doktorsavhandling:

”Bedömning av lärarstudenters yrkeskunnande under VFU”

Som handledare behöver du bedöma studentens yrkesutveckling för att handleda. Vad kan då påverka din bedömning? Min föreläsning kommer beskriva vad som i samtal med studenten kan påverka både bedömnings- och handledningsprocessen. Jag utgår från min avhandling som visar att behovet av att upprätta ett lojalt samförstånd mellan samtalsdeltagarna skapar skyddande och försvarande interaktionsmönster. En osäkerhet kring vilket syfte som gäller för bedömningen samt omsorg om studenten gör att samtalssituationen behöver avdramatiseras. Detta medför att tillgång till underlag blir selektiv och begränsad. Omdömen och återkopplingar blir mer eller mindre osynliga och syftet med bedömningsprocessen blir ganska otydligt.

Anmälan

Anmälan är öppen till och med den 18/4. Zoomlänk till föreläsningen skickas ut den 19/4 till de som anmält sig.

Anmälningslänk: https://forms.office.com/e/CjW00Zf7q9

Varmt välkomna hälsar Lärarhögskolan

Arrangör: Lärarhögskolan
Evenemangstyp: Övrigt
Kontaktperson
Petra Westling
Läs om Petra Westling