"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Spridning av resultat från undervisningsnära och praktiknära forskning

ons
24
apr
Tid Onsdag 24 april, 2024 kl. 12:00 - 12:50
Plats Digitalt

Det pågår mycket forskning i och om skolan – och en viktig uppgift för forskare är att nå ut med sina resultat till verksamma i skolor och förskolor.

Som lärare kan det vara svårt att navigera i forskningsdatabaser och en del artiklar kan upplevas som onödigt krångliga. Det kan också vara en utmaning för lärare att hitta forum för att sprida erfarenheter och lärdomar av utvecklingsarbete.

Det här seminariet vänder sig till dig som är nyfiken på att ta del av ny forskning som kan hjälpa dig i din undervisning eller själv medverka i artikelskrivande.

Som inspiratörer medverkar representanter från den populärvetenskapliga tidskriften Forskning och utveckling i förskola och skola (Fufos) och ForskUL, en vetenskaplig tidskrift för undervisningens utveckling.

Medverkande

Inger Eriksson, redaktör för ForskUL och professor i pedagogik vid Stockholms universitet

Ulrika Bergmark, redaktör för Fufos, vetenskaplig ledare vid Utbildningsförvaltningen i Piteå kommun och professor i pedagogik vid Luleå tekniska universitet

Sara Viklund, ledamot i Fufos redaktionsråd, biträdande ledare vid Utbildningsförvaltningen i Piteå kommun, samt doktorand vid Umeå universitet

Anmäl dig senast 23 april via formulärlänken nedan. Du kommer att få ett mejl med en Zoom-länk dagarna innan evenemanget. 

Anmäl dig till evenemanget

 

Inom det nationella regeringsuppdraget ULF (Utveckling, Lärande, Forskning) verkar Umeå universitet tillsammans med skolhuvudmän för att långsiktigt stärka forskningssamverkan mellan förskola/skola och universitet.  

Arrangör: Lärarhögskolan
Evenemangstyp: Övrigt