"False"
Hoppa direkt till innehållet

Studenter som inte bytt lösenord sedan 7 maj kan inte logga in på studentwebben. Läs hur du byter lösenord.

printicon
Huvudmenyn dold.

SULF-dagen för SULF/Umeå

tor
1
okt
Tid Torsdag 1 oktober, 2020 kl. 09:30 - 16:00
Plats Zoom

I år har vi möjlighet att erbjuda tre seminarier samt möjligheten att fika med oss i SULF/Umeås styrelse via Zoom. Seminariet om Upphovsrätt kl 13.00 samt fikastunden kl 15.15 är arrangerade av SULF/Umeå och de erbjuds bara till anställda vid Umeå universitet, övriga är öppna seminarier.

9.30-11.00 Hur skyddar vi utbildningens frihet?

Till skillnad från när det gäller forskningen finns inget rättsligt skydd för universitetens frihet att självständigt bestämma vilka kurser och utbildningar de skall erbjuda. Behövs ett sådant skydd, och hur bör det i så fall utformas? Det är två av de frågor seminariet är tänkt att belysa. Arrangör är SULF/Uppsala och seminariet kommer sändas live via SULF:s Facebook-sida. Det kommer även att finnas tillgängligt att titta på i efterhand.

11.00-12.30. SULF delar ut bullar från Hagabröd vid fontänen utanför Universum.

Kom förbi och hämta din bullpåse och delta sen i fika med SULF/Umeå via Zoom kl 15.15 (se nedan)

13.00-14.00. Upphovsrätt och nyttjanderätt till undervisnings- och forskningsmaterial.

SULF/Umeå har under året uppmärksammat frågan om lärares och forskares rätt till sitt undervisnings och forskningsmaterial. I juni publicerades i VK en debattartikel i ämnet skriven av SULF/Umeå och Saco-S-rådet vid Umeå universitet. Frågan har också uppmärksammats av SULF:s förbundsstyrelse. SULF:s förbundsjurist Annika Wahlström kommer under detta seminarium att fokusera på lärares och forskares rätt till sitt undervisningsmaterial, en ständigt aktuell och viktig fråga. Delta via Zoom.

14.00-14.45 Du har rätt till betald övertid

Många av SULF:s medlemmar har under året arbetat mer än vad som är planerat. Men hur ska vi få betalt för vårt arbete? Det är en av frågorna som kommer belysas under detta seminarium. Seminariet kommer sändas live via SULF:s Facebook-sida och Zoom och kommer även att finnas tillgängligt i efterhand.
Delta via Zoom (maxantalet är 300 deltagare så det är först till kvarn som gäller)
Delta via Facebook (obegränsat antal kan kolla samtidigt)

15.15-16.00. Fika med SULF

SULF/Umeå bjuder in till en stunds social samvaro där styrelsen träffar och fikar med er medlemmar och andra intresserade. Vi kommer att prata om de frågor som dagens seminarier har väkt samt om aktuella frågor som ni medlemmar vill ta upp. Delta via Zoom.

Titta gärna in på SULF/Umeås hemsida så hittar du all information och länkar till seminarier.

Ni är alla hjärtligt välkomna.
SULF/Umeå

 

Evenemangstyp: Gruppträff