"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Vägar vidare: en arbetsmarknadsdag

tis
28
maj
Tid Tisdag 28 maj, 2019 kl. 13:00 - 17:00
Plats Hörsal 1031, Norra Beteendevetarhuset

Välkommen till en arbetsmarknadsdag för sociologer och socialpsykologer!

Du kanske kommer plugga några år till. Eller så befinner du dig alldeles i slutskedet av din utbildning. Oavsett kan denna dag förbereda dig inför klivet ut på arbetsmarknaden.
Ladda ner hela programmet och mer information

Anmälan görs senast 25 maj till
erika.antill@umu.se

 


Medverkande föreläsare

Linda Nejdsäter är tidigare student vid Sociologiska institutionen och jobbar idag som rekryterare vid Umeå kommun. Under sin utbildningstid studerade Linda sociologi och psykologi. Linda kommer att berätta om rekryteringsprocessen, med allt från gallringar till personbedömningar och hur arbetsgivare egentligen tänker vid rekryteringar. Ni kommer även få veta mer om Umeå kommun som är regionens största arbetsgivare.
https://www.umea.se/umeakommun/naringslivocharbete/arbetsmarknad/jobbahososs

Axel Bennhage är tidigare student vid Sociologiska institutionen. Han läste efter sin kandidatexamen vidare på Masterprogrammet i ledarskap och organisation. Före sina studier har han jobbat som yrkesmilitär inom Försvarsmakten. Efter studierna har han hunnit jobba både som handläggare vid Migrationsverket och som utbildningssamordnare vid Umeå universitet. Hans nuvarande jobb är kopplat till ett projekt som syftar till att skapa fler vägar in i läraryrket. Axel kommer att berätta om sina arbetslivserfarenheter och hur det är att jobba i projekt med samordningsansvar.
https://www.regeringen.se/regeringsuppdrag/2018/08/uppdrag-om-att-skapa-fler-vagar-in-i-lararyrket/

Malin Hedlund är tidigare student vid Sociologiska institutionen. Hon startade sin karriär som egenföretagare med utvärderingsuppdrag, och fortsatte vidare som projektledare inom regional utveckling för Norsjö kommun och sedan med jämställdhetsintegrering för Lycksele kommun. Därefter har hon även hunnit med ett jobb som utvecklingsledare för Huddinge kommun. Idag jobbar hon med utredningsarbete inom verksamhetsrevision för Region Västerbotten.
https://regionvasterbotten.se/revision

Ida Tollefsen är tidigare student vid Sociologiska institutionen. Hon startade sin karriär med att jobba som handläggare vid Migrationsverket, där hon framför allt har fokuserat på området familjeåterförening. Idag jobbar hon som civil utredare vid Polisen där hennes huvudsakliga arbetsuppgift är att utreda anmälda brott mot barn. Ida kommer att berätta om sina arbetslivserfarenheter och hur det är att jobba med utredningsarbete på individnivå inom myndigheter.
https://polisen.se/utsatt-for-brott/olika-typer-av-brott/brott-mot-barn-och-unga/

Evenemangstyp: Övrigt
Kontaktperson
Erika Antill
Läs om Erika Antill