Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Kunskapsveckan 2-3 nov 2021

Kompetensutveckling under vecka 44 för dig som arbetar i skolan.

Om konferensen

Konferensen ges under tisdag och onsdag vecka 44. 2-3 november 2021. Konferensen livesänds digitalt. Det är gratis att delta. 

Programmet

Jan Eliasson, välkänd diplomat och politiker inleder konferensen med föreläsningen ”Utblick mot världen - och inblick i förhandling”. Han har varit ordförande för FN:s generalförsamling och vice generalsekreterare för FN. I föreläsningen gör han kopplingar till utbildning och skola. Konferensen avslutas med att Per Axelsson berättar hur pandemier påverkar samhällsutveckling och politik men också kultur, konst, litteratur och folkliga föreställningar.

Därutöver finns mer än femtio föreläsningspass. Allt live och digitalt!

Som ett komplement till kunskapsveckans livesända utbud erbjuder vi två inspelade föreläsningar med fokus på fritidshemmet. Föreläsningarna kommer att vara tillgängliga under vecka 44-45. Du behöver inte anmäla dig för att ta del av de inspelade föreläsningarna. Självklart kan du som arbetar i fritidshemmet även ta del av Kunskapsveckans livesända utbud. Då anmäler du dig till konferensen. 

Anmälan

Anmälan är nu stängd.

Inför din anmälan, gå gärna in och kika på programmet i sin helhet. Därefter kan du välja de delar du vill delta vid i anmälningsläget.

Programmet

Vi ses på Kunskapsveckan! 

Keynote speaker

Jan Eliasson: Utblick mot världen - och inblick i förhandling

Vi är stolta över att presentera vår keynote speaker för Kunskapsveckan, Jan Eliasson, välkänd diplomat och politiker. Han var ordförande i FN:s generalförsamling 2005–2006 och Sveriges utrikesminister mellan 24 april och 6 oktober 2006. Han var vice generalsekreterare för FN 2012–2016. Jan Eliasson är ordförande i Stockholms internationella fredsforskningsinstitut (SIPRI) sedan juni 2017.

Avslutningsföreläsare

Epidemiernas historia

Per Axelsson kommer att berätta hur pandemier påverkar samhällsutveckling och politik men också kultur, konst, litteratur och folkliga föreställningar. Per är kursansvarig för en ny kurs om epidemier som fick mer än 800 sökande. Han är vicedekan vid humanistiska fakulteten.

Moderator

Barnläkare med internationaliseringsfokus leder samtalet

Vår moderator för både inledning och avslutning av Kunskapsveckan är Anneli Ivarsson, professor i epidemiologi och folkhälsovetenskap och international director vid medicinska fakulteten tills helt nyligen. Hon är överläkare vid Region Västerbottens folkhälsoenhet och barnläkare med lång klinisk erfarenhet. Forskningen är numera fokuserad på barn- och unga i ett samhälls- och hälsoperspektiv. Anneli Ivarsson är ordförande i Rädda barnens Västerbottendistrikt och engagerad för barns rättigheter lokalt och globalt.