"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Sahab Ram

Sahab Ram är postdoktor i Björn Schröder lab. Hans forskning syftar till att koppla samman slemfunktion och tarmmikrobiota i hälsa och sjukdom genom att studera patientprover.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Anknuten som stipendiat till Institutionen för molekylärbiologi Enhet: Grupp Björn Schröder
Plats
6K och 6L, Sjukhusområdet Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag tog min magisterexamen i bioteknik från Bikaner University, Indien. I min masteruppsats identifierade jag medicinväxternas antibakteriella aktivitet mot skadliga bakterier. Denna studie väckte mitt intresse för mikrober, särskilt bakterier. Därför började jag doktorera vid National Center for Cell Science (NCCS), Pune, Indien.

I mina doktorandstudier fokuserade jag på att studera tarmmikrobiomets potentiella roll vid celiaki. Jag upptäckte flera nya bakterier från den mänskliga tarmen med potentiell glutennedbrytande aktivitet, eftersom celiaki inte har någon behandling förutom en glutenfri diet. Genom genomsekvensering av bakterier identifierade vi specifika gener involverade i glutenmetabolism. Jag kunde rena det glutennedbrytande proteaset, som skulle kunna forma utvecklingen av oral enzymterapi för patienter med celiaki.

Jag har alltid varit nyfiken på att veta hur tarmmikrober bidrar till människors hälsa. Mitt intresse för människans tarmmikrobiota ledde till att jag började forska i Björn Schröder lab som postdoktor.  I vårt nuvarande projekt vill vi koppla samman slemfunktion och tarmmikrobiotans sammansättning i hälsa och sjukdom genom att studera patientprover. Vi hoppas att vår data kommer att bidra till att tillhandahålla nya terapeutiska tillämpningar i framtiden.

Forskargrupper

Gruppmedlem