"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Simon Gustafsson

Undervisar inom dryck och matsalshantverk på Gastronomiprogrammet och institutionens fristående kurser

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Plats
Lärarutbildningshuset, Plan 4, Lärarutbildningshuset Umeå universitet, 901 87 Umeå

Vad jag gör på kost- och måltidsvetenskap?

Sedan våren 2021 undervisar jag inom dryck, matsalshantverk och gastronomi. 

Undervisning

På Gastronomiprogrammet undervisar jag i dryckeskunskap, matsalshantverk och restaurangdrift. Utöver detta handleder jag studenter på deras verksamhetsförlagda utbildning. Jag undervisar även på institutionens fristående kvällskurser - 'mat & dryck i kombination' och 'vinkunskap i teori och praktik'. 

Prata gärna med mig om:

Alla olika sorters drycker men främst vin och sake samt hur man jobbar i och driver restaurang.

Bakgrund

Jag är utbildad sommelier och har jobbat i den positionen sedan 2013. 

Jag har följande vin- och sommelierutbildningar:
- WSET Level 4 Diploma in Wine & Spirits
- Certified Sommelier från Court of Master Sommeliers
- WSET Level 3 Sake
- Certifierad utbildare i WSET Level 3 Sake

Jag har en kandidatsexamen i företagsekonomi med inriktning hospitality från Hotelschool The Hague i Nederländerna och en magisterexamen i internationellt företagande från Uppsala Universitet.