"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Thorey Jonsdottir

Thorey är postdoktor i Ellen Bushell lab. Hon studerar det asexuella blodstadiet hos gnagarmalariaparasiten Plasmodium berghei och nya tekniker för att genmodifiering.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Postdoktor vid Institutionen för molekylärbiologi Enhet: Grupp Ellen Bushell
Plats
6K och 6L, Sjukhusområdet Umeå universitet, 901 87 Umeå

Thorey tog en kandidatexamen i biomedicin vid Islands universitet och flyttade sedan till Melbourne i Australien för vidare studier. I Melbourne avslutade hon en kandidatexamen med utmärkelser och en doktorsexamen vid University of Melbourne men var baserad på Burnet Institute i Gilson och Crabbs labbgrupp. Hennes forskning fokuserade på proteinexport/trafficking och modifieringar av värdceller under det asexuella blodstadiet av den mänskliga malariaparasiten Plasmodium falciparum.

Thorey arbetar för närvarande i Bushells malarialab och utvecklar nya verktyg för att genetiskt modifiera gnagarmalariaparasiten P. berghei med hjälp av CRISPR-Cas9. Thorey studerar också proteiner som är viktiga för modifiering av värdceller under parasitens asexuella blodstadium med hjälp av olika molekylärbiologiska tekniker.

Förutom sin forskning sitter Thorey i kommunikationskommittén för kvinnor i malaria (@womeninmalaria) och är illustratör för Global Parasitologist Coalition. På fritiden gillar hon att teckna malariarelaterad vetenskapskonst (@ThoreyJonsdott1).

Forskargrupper

Gruppmedlem