"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Projekt i strålningsmiljö, 3 hp

Engelskt namn: Project in Environmental Radiology

Denna kursplan gäller: 2023-08-28 och tillsvidare

Kurskod: 3RA053

Högskolepoäng: 3

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Inget huvudområde: Grundnivå, kursens fördjupning kan inte klassificeras

Betygsskala: Tvågradig skala

Ansvarig institution: Radiofysik

Beslutad av: Utbildningsstrategiska nämnden, 2022-11-07

Innehåll

Kursen ger en fördjupning inom området strålningsmiljö där studenterna i projketform undersöker och fördjupar sig inom ett valt område. Kursen kan samläsas med Hållbar utveckling och strålningsmiljö 7,5 hp.

Förväntade studieresultat

Studenten ska kunna:

Kunskap och förståelse

  • inom ett valt projektområde redogöra för människans naturliga och artificiella strålningsmiljö och dess hälso och miljöpåverkan.

  Färdighet och förmåga 

  • visa förmåga att tillämpa sina kunskaper och erfarenheter i att planera, genomföra och redovisa ett projekt enligt en given projektmodell och inom givna ekonomiska och tidsmässiga ramar.
  • visa förmåga att integrera kunskap från relevanta områden
  • visa förmåga till lagarbete och samverkan med andra studenter inom ramen för projektarbetet
  • visa förmåga att muntligt och skriftligt redovisa resultatet och att kritiskt kunna föra en diskussion och argumentation.

Värderingsförmåga och förhållningssätt

  • visa förmåga att inhämta och källkritiskt värdera informationskällor
  • visa förmåga att ur globalt, lokalt och individuellt perspektiv värdera samhälliga och miljömässiuga effekter inom det valda projektområdet.

Behörighetskrav

Hållbar utveckling och strålningsmilljö (7.5 hp) eller motsvarande.

Undervisningens upplägg

Undervisningen är campusbaserad och arbetet utförs huvudsakligen i projektform enligt etablerad projketmodell med återkommande redovisningar. Ett antal föreläsningar ges som introduktion till kursen. Projektbeställare utgörs av lärare på kursen.

Examination

Projektarbetet redovisas i grupp där individuell bedömning kan ske genom skriftlig förstudie, projektplan, delrapport samt en skriftlig slutrapport och en muntlig presentation. På de skriftliga rapporterna sätts betyget Underkänd (U) eller Godkänd (G).  På den muntliga redovisningen sätts betyget Underkänd (U) eller Godkänd (G). På hela kursen sätts något av betygen Underkänd (U) eller Godkänd (G). Betyg på modulen beslutas först när samtliga prov är genomförda . Om något av proven bedömts med resultatet underkänt (U), sätts betyget underkänt (U) under förutsättning att studenten genomfört kursens samtliga prov.

Student som erhållit godkänt resultat på ett prov får ej genomgå förnyat prov.

Examinator kan besluta om avsteg från kursplanens examinationsform. Individuell anpassning av examinationsformen ska övervägas utifrån studentens behov. Examinationsformen anpassas inom ramen för kursplanens förväntade studieresultat. Student som har behov av en anpassad examination, och som har erhållit ett beslut om rätt till stöd från samordnare för studenter med funktionsnedsättning vid Studentcentrum, ska senast 10 dagar innan examinationen begära anpassning hos kursansvarig institution. Examinator beslutar om anpassad examination som sedan meddelas studenten.

 

Övriga föreskrifter

I det fall att kursplan upphör att gälla eller genomgår större förändringar, garanteras studenter minst tre provtillfällen (inklusive ordinarie provtillfälle) enligt föreskrifterna i den kursplan som studenten ursprungligen varit kursregistrerad på under en tid av maximalt två år från det att tidigare kursplan upphört att gälla.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.