"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Företagsekonomi C med inriktning mot logistik, 7,5 hp

Kursen är nedlagd

Engelskt namn: Business Administration C with Specialisation in Logistics

Denna kursplan gäller: 2008-01-21 och tillsvidare

Kurskod: 2FE128

Högskolepoäng: 7,5

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Företagsekonomi: Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

Betygsskala: Tregradig skala

Ansvarig institution: USBE Företagsekonomi

Beslutad av: Handelshögskolans styrelse, 2008-02-27

Innehåll

Kursen syftar till begreppsförståelse samt att den studerande utvecklar sin förståelse för hur ett framgångsrikt logistikarbete kan bidra till företags lönsamhetsförutsättningar via en effektivare användning av befintliga resurser. Kursen fokuserar på frågeställningar som är relevanta för parti- och detaljhandel. Tonvikten ligger på Supply Chain Management där den studerande får en helhetssyn och förståelse för alla delprocesser i flödet mellan leverantör och kund.

Förväntade studieresultat

Efter genomförd kurs ska den studerande: • ha kunskap om den logistiska begreppsapparaten • ha förståelse för hur logistisk teori kan omsättas i praktiska lönsamhets- och effektivitetsbedömningar via de olika logistiska verktygen • ha förståelse för hur logistikprocesser balanseras mot företagets övriga verksamheter • ha kännedom om hur logistikarbetet relateras till utomstående intressenter och nätverk • självständigt identifiera, problematisera, analysera, strukturera samt presentera lösningar på logistiska problem • ha förvärvat förståelse för användning av affärssystem.

Behörighetskrav

Univ: Företagsekonomi B 30 hp eller motsv

Undervisningens upplägg

Undervisningsformerna består av traditionella föreläsningar, gästföreläsningar, gruppövningar, seminarier, handledning, rollspel samt praktikfall där de studerande på egen hand samlar information, analyserar densamma och med hjälp av olika modeller fattar beslut om lämpliga handlingsalternativ kommer att tillämpas.

Examination

Examinationsförfarandet är uppbyggt på skriftliga tentamina, litteraturseminarier, författande av PM och muntlig framställning. Gästföreläsningar kan ligga till grund för examinationen. Vad beträffar betygsättning på kursen gäller genomgående den tregradiga betygskalan Väl godkänd, Godkänd och Underkänd. Samtliga delar i examinationen måste godkännas var för sig för att uppnå godkänt på kursen. För att uppnå betyget godkänd på kursen krävs att samtliga obligatoriska uppgifter godkänts samt att minst 50% (75% för Väl godkänd) av den sammanlagda maximala poängsumman på kursens ingående delar har uppnåtts. För alla skriftliga inlämningar gäller att regler om akademiska texter och korrekt hantering av källor ska efterföljas För den som underkänts vid kursens avslutande provtillfälle anordnas ett nytt tillfälle inom 3 veckor. Därpå följande tentamensmöjlighet ges i regel i samband med att kursen ges nästföljande termin/läsår. Därutöver förekommer extra tentamensmöjlighet varje läsår veckan före höstterminsstart. Studerande som godkänts i prov får inte undergå förnyat prov för att uppnå ett högre betyg. Efter två underkända prov på ett moment har student rätt till byte av betygssättande lärare. Skriftlig begäran lämnas till studierektor senast två veckor före nästa examinationstillfälle. Betyg på kurs sätts först när alla prov och alla obligatoriska delar är godkända. TILLGODORÄKNANDE m.m Tillgodoräknande sker enligt Umeå universitets tillgodoräknandeordning.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.