"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Lärande med webb 2.0 och nästa generations webb, 7,5 hp

Kursen är nedlagd från och med 2021-06-09

Engelskt namn: Learning with Web 2.0 and beyond

Denna kursplan gäller: 2013-09-02 till 2015-08-23 (nyare version av kursplanen finns)

Kurskod: 2IT028

Högskolepoäng: 7,5

Utbildningsnivå: Grundnivå

Betygsskala: Väl godkänd, godkänd, underkänd

Ansvarig institution: Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap

Beslutad av: Tillämpad utbildningsvetenskap, 2012-10-25

Innehåll

Webb 2.0 är ett begrepp som beskriver en utveckling som på ett signifikant sätt förändrat hur information skapas, bearbetas och delas mellan användare. Kännetecknande för sociala medier är att social interaktion är i fokus och att dessa tillämpningar erbjuder en rik miljö för kommunikation och blir därigenom forum för utbyte av idéer, erfarenheter och kunskap.

Den studerande ges möjlighet att fördjupa sig i hur moderna webbtillämpningar och sociala medier kan användas för att stödja och utveckla samarbete, informationsflöde och lärandeprocesser. Vidare studeras webben utifrån ett framtidsperspektiv i relation till utbildningsbehov och verksamhetsutveckling.

Kursinnehåll:

  • Terminologi och begrepp som beskriver webbens ursprung, nutid och framtid
  • Utvärdering och anpassning av webbtillämpningar för lärande
  • Fördjupning och diskussion omkring att använda webbtillämpningar i pedagogisk praktik, i relation till pedagogisk teoribildning
  • Webbens framtid, utvecklingens möjligheter och effekter

Förväntade studieresultat

För godkänd kurs skall den studerande kunna:

  • redogöra för terminologi, begrepp och funktion som beskriver webbens ursprung, nutid och framtid
  • utvärdera och anpassa moderna webbtillämpningar för lärande
  • med ett kritiskt förhållningssätt kunna argumentera kring användning av moderna webbtillämpningar i pedagogisk praktik, i relation till pedagogisk teoribildning
  • redogöra för hur webbens utveckling påverkar och förändrar förutsättningarna för lärande

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet. Kursens innehåll motsvarar delar av kursen Social Software och Web 2.0, 15 hp och kan därför inte ingå i en examen tillsammans med denna.

Undervisningens upplägg

Undervisningen sker på distans med IT-stöd och bedrivs i form av föreläsningar, seminarier, laborationer samt projektarbeten enskilt eller i grupp. Under kursen används en webbaserad lärmiljö för handledning, diskussion och distribution av kursmaterial.

Examination

Examination sker med inlämningsuppgifter, i form av skriftliga, muntliga och digitala redovisningar. Vid betygssättning för hel kurs används något av betygen Väl godkänd, Godkänd eller Underkänd. Betyget utgör en sammanfattande bedömning av resultaten vid examinationens olika delar och sätts först när alla obligatoriska moment är godkända.

För betyget Väl godkänd skall studenten självständigt kunna belysa olika perspektiv och erfarenheter med ett reflekterande och analytiskt förhållningssätt.

Studerande som underkänts har rätt till förnyad examination. Ett omprov ska erbjudas senast tre månader efter ordinarie provtillfälle, dock ska omprov erbjudas tidigast tio arbetsdagar efter det att resultatet av det ordinarie provet har meddelats och kopia av studentens tentamen är tillgänglig. Dessutom skall minst ytterligare ett omprov erbjudas inom ett år från ordinarie provtillfälle s k uppsamlingsprov. I de fall prov eller obligatoriska undervisningsmoment inte kan upprepas enligt gällande regler för omprov och ompraktik kan det istället ersättas med annan uppgift. Omfattningen av och innehållet i sådan uppgift skall stå i rimlig proportion till det missade obligatoriska momentet. Den studerande har rättighet att examineras två år efter förstagångsregistrering på kursen. Studerande som underkänts två gånger har rätt att hos samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden begära annan examinator.

Utvärdering sker efter utförd kurs.

TILLGODORÄKNANDE
Tillgodoräknande prövas individuellt och enligt universitetets regelsamling och tillgodoräknandeordning. http://www.student.umu.se/regelsamlingen, se punkt 14 Examensfrågor. För mer information kontakta studierektor.

Litteratur