Huvudområden och successiv fördjupning:
Måltids- och restaurangvetenskap: Grundnivå, kursens fördjupning kan inte klassificeras
Betygsskala: Godkänd, underkänd
Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap
Beslutad av: Enheten för restauranghögskolan, 2008-04-01
Innehåll
Kursen syftar till att den studerande genom praktik ska förvärva kunskaper och färdigheter inom området hotell och restaurangarbete.
Förväntade studieresultat
Efter genomgången kurs ska den studerande kunna visa en utvecklad förmåga att i ett restaurangkök
- förstå och självständigt utföra på praktikplatsen förekommande arbetsrutiner,
- samspela i grupp,
- ta egna initiativ till arbetsuppgifter,
- reflektera över sitt eget arbete och ge perspektiv på praktikplatsen.
Behörighetskrav
Univ: För tillträde till kursen krävs genomgångna kurser omfattande 60 högskolepoäng på Hotell- och restaurangmanagementprogrammet. Av dessa ska kurser omfattande minst 40 högskolepoäng vara godkända. För praktik inom området restaurangmanagement (matsal och sommellerie) krävs att kurserna Drycker och måltidskultur (2MR023) och Mat och dryck med måltidsservice (2MR024) är godkända. För praktik inom området hotellmanagement krävs att kursen Företagsekonomi A 30 högskolepoäng är godkänd.
Undervisningens upplägg
Praktikplats väljs i samråd med kursansvarig lärare.
Den studerande måste själv under praktiken ta initiativ till arbetsuppgifter som han/hon bedömer vara av värde för kommande yrkesverksamhet.
Under praktiken skrivs en praktikrapport som är obligatorisk.
Examination
Bedömning av studentens prestationer sker i samråd mellan praktikhandledare, kursansvarig lärare och examinator.
Betygsskalan består av betygen Underkänd och Godkänd.
Vid underkänt betyg ges den studerande möjlighet till nytt praktiktillfälle, vars omfattning och inriktning bestäms med utgångspunkt från skälet tillo underkännandet.
TILLGODORÄKNANDE
Tillgodoräknande av kurs i examen prövas individuellt enligt universitetets tillgodoräknandeordning, se länk:
http://www.umu.se/studentcentrum/regler_riktlinjer/index.html
Litteratur
Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen.
Kontakta aktuell institution.