"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Praktik inom hotell och restaurang, 15 hp

Kursen är nedlagd från och med 2024-11-25

Engelskt namn: Practical Training at Hotels and Restaurants

Denna kursplan gäller: 2008-09-01 till 2012-02-19 (nyare version av kursplanen finns)

Kurskod: 2MR034

Högskolepoäng: 15

Utbildningsnivå: Grundnivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Måltids- och restaurangvetenskap: Grundnivå, kursens fördjupning kan inte klassificeras

Betygsskala: Godkänd, underkänd

Ansvarig institution: Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

Beslutad av: Enheten för restauranghögskolan, 2008-04-01

Innehåll

Kursen syftar till att den studerande genom praktik ska förvärva kunskaper och färdigheter inom området hotell och restaurangarbete.

Förväntade studieresultat

Efter genomgången kurs ska den studerande kunna visa en utvecklad förmåga att i ett restaurangkök - förstå och självständigt utföra på praktikplatsen förekommande arbetsrutiner, - samspela i grupp, - ta egna initiativ till arbetsuppgifter, - reflektera över sitt eget arbete och ge perspektiv på praktikplatsen.

Behörighetskrav

Univ: För tillträde till kursen krävs genomgångna kurser omfattande 60 högskolepoäng på Hotell- och restaurangmanagementprogrammet. Av dessa ska kurser omfattande minst 40 högskolepoäng vara godkända. För praktik inom området restaurangmanagement (matsal och sommellerie) krävs att kurserna Drycker och måltidskultur (2MR023) och Mat och dryck med måltidsservice (2MR024) är godkända. För praktik inom området hotellmanagement krävs att kursen Företagsekonomi A 30 högskolepoäng är godkänd.

Undervisningens upplägg

Praktikplats väljs i samråd med kursansvarig lärare. Den studerande måste själv under praktiken ta initiativ till arbetsuppgifter som han/hon bedömer vara av värde för kommande yrkesverksamhet. Under praktiken skrivs en praktikrapport som är obligatorisk.

Examination

Bedömning av studentens prestationer sker i samråd mellan praktikhandledare, kursansvarig lärare och examinator. Betygsskalan består av betygen Underkänd och Godkänd. Vid underkänt betyg ges den studerande möjlighet till nytt praktiktillfälle, vars omfattning och inriktning bestäms med utgångspunkt från skälet tillo underkännandet. TILLGODORÄKNANDE Tillgodoräknande av kurs i examen prövas individuellt enligt universitetets tillgodoräknandeordning, se länk: http://www.umu.se/studentcentrum/regler_riktlinjer/index.html

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.