"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Kursplan:

Masteruppsats, andra året, 15 hp

Kursen är nedlagd från och med 2024-05-15

Engelskt namn: Master thesis, second year

Denna kursplan gäller: 2013-09-02 till 2014-08-31 (nyare version av kursplanen finns)

Kurskod: 3FH055

Högskolepoäng: 15

Utbildningsnivå: Avancerad nivå

Huvudområden och successiv fördjupning: Folkhälsovetenskap: Avancerad nivå, innehåller examensarbete för magisterexamen

Betygsskala: Väl godkänd, godkänd, underkänd

Ansvarig institution: Institutionen för epidemiologi och global hälsa

Beslutad av: Programrådet för internationella masterprogrammet i folkhälsovetenskap, 2010-10-05

Reviderad av: Programrådet för internationella masterprogrammet i folkhälsovetenskap, 2012-10-09

Innehåll

I kursen ges den studerande möjlighet att tillämpa kunskap och färdigheter som inhämtats under den folkhälsovetenskapliga utbildningens övriga kurser, inklusive uppsatsarbetet under det första året. Avsikten är att den studerande skall tränas i förmågan att genomföra ett självständigt vetenskapligt arbete. Masteruppsatsen kan vara en litteraturöversikteller en empirisk studie.

Förväntade studieresultat

Efter avslutad kurs skall studenten kunna – självständigt planera, genomföra och redovisa ett vetenskapligt arbete i form av en uppsats, – kritiskt granska och opponera på ett motsvarande arbete

Behörighetskrav

För sökande till kursen som fristående kurs, krävs minst 120 hp varav minst 30 hp inom ett av följande områden: hälsovetenskap, miljö- och hälsoskydd eller samhällsvetenskap samt En A. För att bli antagen måste studenten ha godkänt resultat i minst fyra av första årets kurser inom programmet VAFHM.

Undervisningens upplägg

Uppsatsarbetet introduceras under höstterminen. Studenten får tillfälle att i grupp med lärare och andra studenter diskutera val av ämne och problem för uppsatsen. Handledare för studentens uppsatsarbete utses också under höstterminen. I huvudsak genomförs sedan uppsatsarbetet under vårterminen. Uppsatsen redovisas vid ett seminarium under den andra delen av vårterminen. Studenten ska också fungera som opponent på en annan uppsats som på detta sätt läggs fram till granskning. Obligatorisk närvaro gäller vid alla uppsatsseminarier under studentens fjärde programtermin.

Examination

Examinator bedömer både studentens uppsats och studentens förmåga att kritiskt granska en annan uppsats. Följande alternativ finns för betygsättning: Väl godkänd Godkänd Underkänd: (i) ges för uppsats som inte möter kriterierna för godkänd examen (ii) ges för uppsats som inte lämnas in i tid för seminariet (och examensarbetet därmed inte presenteras vid ett seminarium) eller reviderad version som inte lämnas in inom tidsramen ges för detta. Alla studenter ges således ett betyg på uppsats kursen. För en student som får betyget underkänd på grund av att han / hon inte lämnat in uppsatsen i tid för seminariet, är nästa tillfälle att presentera vid ett seminarium följande termin. Uppsats seminarier hålls i den senare delen av varje termin. En student har rätt att omregistrera sig på uppsats kursen en gång och därmed få mer handledning (se nedan). För en student som får betyget underkänd utan att ha haft ett seminarium, tillämpas universitetets regler för examination på kurser på följande sätt. Den studerande har under läsåret rätt till två tentamenstillfällen. För uppsatskursen innebär detta att studenten kan lämna in två reviderade versioner av uppsatsen och få dem bedömda av examinator. Under denna tid har den studerande inte rätt till handledning. Det sista mötet mellan handledare och student är det en som hålls efter uppsatsseminariet. Om en student inte klarar examen har efter att ha lämnat in upp till tre reviderade version, som beskrivits ovan, får studenten omregistrera sig för uppsatskurs följande termin och får då en ny handledare. Samma regler gäller för denna process som för den första uppsatskurs som studenten tog. Om studenten inte godkänns på uppsatskursen i detta andra försök kan studenten inte göra någon ytterligare omregistrering på uppsatskursen.

Övriga föreskrifter

Anstånd med studiestart kan beviljas om särskilda skäl föreligger. Exempel på särskilda skäl är sjukdom, militärtjänstgöring, graviditet, vård av barn eller annat omvårdnadsansvar m.m. Negativt beslut om anstånd med studiestart kan överklagas till Överklagandenämden för högskolan. Samtliga kursupprop är obligatoriska. Befrielse från upprop kan endast ges av kursansvarig vid föranmälan och endast då särskilda skäl föreligger. Frånvaro utan giltigt förfall kan föranleda förlust av kursplats. Beslut om detta fattas av kursansvarig.



Tillgodoräknande prövas alltid individuellt i enlighet med universitetets regelsamling och tillgodoräknandeordning.

Litteratur

Litteraturlistan är inte tillgänglig via den webbaserade utbildningskatalogen. Kontakta aktuell institution.